İlyas Yalçıntaş hastalığını açıkladı: Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri, nasıl bulaşır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlyas Yalçıntaş hastalığını açıkladı: Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri, nasıl bulaşır?

Son dakika: Ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, Ramsay Hunt hastalığına yakalandığını söyledi. Peki Ramsay Hunt sendromu nedir?

Sağlık 9 Ara 2023 0
İlyas Yalçıntaş hastalığını açıkladı: Ramsay Hunt Sendromu nedir, belirtileri, nasıl bulaşır?

İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalnadığını söyledi: Peki Ramsay Hunt sendromu nedir?

Ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yaptığı son açıklama ile hayranlarını şoke etti. Yalçıntaş yaptığı açıklamada hastalığını söyledi. Peki Ramsay Hunt hastalığı nedir? Ramsay Hunt Sendromu belirtileri nedir, nasıl oluşur, nasıl bulaşır?

Ramsay Hunt Sendromuna yakalandığını söyleyen Yalçıntaş, şunları söyledi:

"Yaklaşık iki aydır bir dizi hastane ve doktor muayenesi sonucu Ramsay Hunt sendromuna yakalandığım ortaya çıkmıştır.  Bu sıkıntılı süreci nihayet atlatmanın ve rahatsızlığımın tedavisinin olmasını bilmenin mutluluğu içerisindeyim"

"Arkadaşlar bu sendrom herpes adlı bir virüsün orta kulağımı enfekte etmesiyle denge ve işitme siniri üzerinde tahribat yaratması ile ortaya çıkıyor. Son 6 aydan beri şu şekilde semptomlar yaşamaktayım. Sağ kulağımda sürekli çınlama ve karıncalanma hissi, yüzümün sağ tarafında uyuşukluk ve şişkinlik, üst damağımda kabarcık, yürürken denge problemleri, hafif sendeleme gibi şikayetler. Damar yoluyla verilecek ilaçlar ile tedavisi mümkün. Haftaya salı günü başlayacağız tedaviye. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederim"

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Söz konusu hastalık yüz felci olarak adlandırılır. Varicella Zoster adlı virüsün neden olduğu ve genel olarak yaşlı vatandaşlarda görülen hastalık, şiddetli kulak ağrısı ile ortaya çıkar. Virüs özellikle yüz sinirlerini etkiler.

Yüzde 50 oranında kendiliğinden iyileşme sıklığı olmasına rağmen Ramsay Hunt sendromuınun etkileri daha tehlikeli olarak görülüyor. Nadir olarak virüs büyük beyin arterlerine yayılarak kan damarlarının iltihaplanmasına neden olarak fgelce dönebiliyor. Uzmanlar yaptığı açıklamada suçiçeği geçiren hastalarda bu hastalığa nedn olan virüsün yıllar sonra kendisini yüz felci şeklinde yeniden gösterebildiğine dikkatleri çekti. Virüs özellikle sinir dokularına yerleşiyor ve bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde yeniden ortaya çıkabiliyor.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NEDİR?

Hastalığın belirtileri şu şekilde:
Deride ağrılı veziküller (hücre içi kese),
Ağızda yumuşak damak erozyonları ve ülserleri,
Tat alma bozukluğu,
Güçlü ağrı,
Ateş,
Gözyaşı akması,
Sensorinöral işitme sorunları,
Vertigo (baş dönmesi),
Bölgesel lenfadenopati (lenf düğümlerinin büyüklük veya kıvam açısından anormal olduğu bir hastalık),
Erken tedavi ile yüzde sinir felcinin düzelebildiğini söyleyen uzmanlar, bu hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gerektiğine dikkat çekiyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç