İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 10 bin TL yardım: Öğrenci teşvik programı başvuru şartları belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 10 bin TL yardım: Öğrenci teşvik programı başvuru şartları belli oldu

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ilk dönem 5 bin , ikinci dönem 5 bin olmak üzere toplamda 10 bin lira verilecek.

Eğitim 17 Ara 2022 23:21 4
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 10 bin TL yardım: Öğrenci teşvik programı başvuru şartları belli oldu

Öğrenci teşvik programı başvuru açıklaması geldi. İlkokul, ortaokul ve liselilere yardım şartları belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, öğrenci teşvik programı hakkında detayları açıkladı. Bakan Derya Yanık yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine ayda 300 lira ödeme yapılacağına yer verildi.

Okullarda başarılı öğrencilere yapılacak destek ödemesi ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, ilkokul ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine destek için bu program kapsamıdna 1.5 milyar liralık kaynak ayırdıklarını söyledi. Bakan Ynık yaptığı açıklamada, “3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrenciler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında korunma altındaki öğrencileri kapsayan programımızla kısa vadede öğrencilerin okul başarısının arttırılması, uzun vadede hanenin yoksulluk kıskacından kurtulmasını hedefliyoruz. Bu program ile inşallah bir yandan evlatlarımızın başarılarını teşvik ederken, bir yandan da beyin göçünü engellemiş olacağız" ifadelerini kullandı.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELİLERE ÖĞRENCİLERİNE 3300 TL VERİLECEK

Bakan yaptığı açıklamada ilkokul, ortaokul ve lisede sınıfında ilk 3'e girenlere, okulda ilk 5'e girenlere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar para verileceğini söyledi. 2022 yılına göre hesaplama yapıldığında sınıfında ilk 3'e giren ve sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına 3300 TL para verilecek. 

Hesaplama dönem sonu puanına göre yapılacak ve sınıfta ilk 3'e girenlere bu ödeme yapılacak. 

YILDA 2 DEFA VERİLECEK: EN AZ 10 BİN LİRA

Söz konusu yardımın yılda iki defa verileceği açıklandı. İlk dönem sonunda başarılı olanlara bu destek ödemesi yapılacak. Senede 2 defa yapılacak ödeme , asgari ücret zammı ile gelecek sene 1. dönem için 5 bin, 2. dönem için 5 bin olmak üzere toplamda en az 10 bin lira olacak.

BAŞVURU

Başvurular henüz başlamadı. Başvuruların Ocak ayında başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında öğrenmek için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
nasıl başvuru uapcaz
Ziyaretçi 14 Ay Önce
ayın kaçinda başvuru
Ziyaretçi 15 Ay Önce
basvuru tarihi ne zaman
Ziyaretçi 15 Ay Önce
başvuru ne zaman başlıyor bilgi verir misiniz?