İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere 750 TL ulaşım yardımı başladı: İşte 81 il başvuru adresleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere 750 TL ulaşım yardımı başladı: İşte 81 il başvuru adresleri

Son dakika haberi: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yol parası verilecek. 750 TL'lik yol parası yardımı başvuru bilgileri ve 81 il başvuru adresleri yazımızda.

Ekonomi 23 Ocak 2023 16:45 0
İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere 750 TL ulaşım yardımı başladı: İşte 81 il başvuru adresleri

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yol parası yardımı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere ulaşım desteği yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklmada başvurusunu yapmayanlara para yardımı yapılacağı, aldıkları bileti getirenlere bilet ücreti ödenecğeine yer verildi.

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli öğrencilere 750 TL destek ödemesi yaplacağına yer verildi. 2 seferde yapılacak ödemede öğrencilerin alacakları bilet paraları bu şekilde devlet tarafından karşılanacak.

400 BİN KİŞİYE VERİLECEK

Bakan Yanık destek ödemesi ile ilgili yaptığı açıklamada sosyal yardım alan hanelerde buluna yaklaşık olarak 400 bin ilkokul, ortaöğretnim ve yükseköğrenim öğrencilerinin ulaşım giderlerinin karşılanacağını söyledi. Bakan Yanık açıklamasında, "Bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU ADRESLERİ

Sosyal yardım alan ailelerin öğrencilerine verilecek söz konusu destek ödemesinde öğrencilerin bilet paraları devlet tarafından karşılanacak. “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımız ile öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz" diyerek açıklama yapan Bakan Derya Yanık, bşavuruların SYDV'lere müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

81 ilde başvuru adresleri için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç