İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere 750 TL ulaşım desteği başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere 750 TL ulaşım desteği başvurusu başladı

Son dakika haberi: 81 ilde öğrencilere 750 TL'lik ulaşım desteği başvurusu başladı. Peki başvurular nasıl yapılacak? Ulaşım desteği başvuru şartları nelerdir? Başvuru nereye yapılacak? SYDV'ler nerede? İşte başvuru bilgileri.

Eğitim 2 Ocak 2023 10:44 18
İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere 750 TL ulaşım desteği başvurusu başladı

Son dakika: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 750 lira dolmuş parası verilecek. İşte başvuru.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada sosyal yardım almakta olan hanelerde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 750 liralık ulaşım desteğinin başladığını söyledi. 

Bu sene ilk defa uygulanacak ulaşım desteği ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, hali hazırda sosyal yardım alan evlerdeki 400 bin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ulaşım giderlerinin karşılanması için 300 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Bakan yaptığı açıklamada her öğrenci için veirlecek ulaşım yardımının üst sınırının 750 lira olduğunus öyleyerek, "Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞVURU YERİ AÇIKLANDI

Söz konsu desteğe başvuru yapacak öğrenci ya da öğrenci ailesinin başvuru yapması gerekiyor. Öğrenci ya da ailenin , öğrencilerin ailelerinin ikametinin olduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılacak. Sosyal yardım alan vatandaşların ayrım olmaksızın bu destekten faydalanacağını söyleyen Bakan Yanık, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımız ile öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARININ ADRESLERİ

81 il ve ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının adresleri için TIKLAYIN

Kadın erkek adaylarla bilgi alış veirşi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Açık öğretim ögrencilerine veriliyor mu
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Vakiftan müracaat e devletten olmuyor arkadaşlar
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Vakiftan müracaat e devletten olmuyor
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Bende başvuru yaptım ama alamiyorum çocukla ihtiyaçim var
Ziyaretçi 15 Ay Önce
E devletten yapiliyormu