İlk Temeller Atıldı: TOKİ Sosyal Konut Başvuru Sayısı ve Kura Çekimi Başvuru Sonuçlarının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk Temeller Atıldı: TOKİ Sosyal Konut Başvuru Sayısı ve Kura Çekimi Başvuru Sonuçlarının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu

TOKİ 250 bin sosyal konutta kritik gün geldi ve ilk temeller atıldı. Peki kura çekimi ne zaman? Kaç kişi başvuru yaptı? İşte detaylar.

TOKİ Başvuru 25 Ekim 2022 15:25 0
İlk Temeller Atıldı: TOKİ Sosyal Konut Başvuru Sayısı ve Kura Çekimi Başvuru Sonuçlarının Ne Zaman Açıklanacağı Belli Oldu

250 bin sosyal konutta ilk temel atılıyor: Cumhurbaşkanı, toplam başvuru sayısını açıkladı.

Cumhuriyet Tarihinin en büyük sosyal konu projesi için ilk temel bugün atılıyor. Ekim ayının sonunda bitecek başvurular sonrası Kasım ayı itibarıyla kura çekimi başlayacak ve vatandaşlar uygun fiyatlara ev sahibi olacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açılış töreninde yaptığı açıklamada, "İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bugün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık." ifadeleri ile yeni dönem müjdesini de paylaştı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamasına "Ne kadar doğru iş yaptığımızı, ne büyük ihtiyacı karşıladığımızı göstermektedir. Türkiye 2. Dünya Savaşı sonrası maalesef plansız ve oldukça hızlı bir şehirleşme sürecine girmiştir. Ortaya gecekondular ortaya çıkmıştır. Binaların teknik kontrolü yapılamamıştır. Onun için her tür depremde yüreklerimiz ağızlarımıza geldi." şeklinde başladı ve  "Bugün de Sincan bir başka güzel." diyerek şu şekilde devam etti:

"Ankara bir başka güzel, video konferans ile şu andaki toplantıyı izleyen takip eden tüm vatandaşlarıma Ankara'dan selamlar sevgiler. Değerli Ankaralılar sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Bugün gazi başkentimiz Ankara'nın güzel ilçesi Sincan'da ülkemizin en büyük konut iş yeri ve arsa kampanyasının ilk temel atma töreni vesilesiyle birlikteyiz. Türkiye 2. Dünya Savaşı sonrası maalesef plansız, programsız ve oldukça hızlı bir şehirleşme sürecine girmiştir. Köylerden il ve ilçe merkezlerine bilhassa büyükşehirlere yönelen göçü yöneten visyon olmayınca ortaya gecekondular ve sağlıksız beton yığınlarından oluşan yerleşim alanları çıkmıştır. Bir yandan hızla artan nüfusun konut ihtiyacı yeterince karşılanamazken diğer yandan da inşa edilen yapıların teknik kontrolü yapılamamıştır. Onun için her tür depremde hep yüreklerimiz ağzımıza geldi. Nice kardeşlerimizi kaybettik. Neyle bu sağlıksız yapılaşmayla.

Yaşadığımız her deprem, her sel ve heyelan felaketi bu gerçeği yüzümüze çarpmıştır. Bunu İzmir'de, Malatya'da, Elazığ'da, Simam'da yaşadık. Ülkemizin dört bir yanında bunları yaşadık. Yakın tarihimizin en büyük acısı olan 1999 depreminin ardından bu doğrultuda bazı adımlar atılmışsada milletimize talep ettiği ekonomik ve konforlu konut arzı yeteri kadar sunulamamıştır. Hükümete geldiğimizde TOKİ vasıtası ile inşa edilmiş konut sayısı 43 bindi. Biz bugün bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Nereden nereye. Ayrıca bu konut bölgeleri ve çeşitli kurumlarımız için 26 bin sosyal tesis inşa ettik."

Kadın erkek TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ 250 bin sosyal konut ve arsada kura çekimleri Kasım ayından itibaren illere göre farklı tarihlerde yapılmaya başlanacak. Kura çekimi başladığında bildirimle haberdar olmak için finans7 uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç