İlk Rakam Verildi: İşte Temmuz Zammı ile En Düşük Emekli ve Memur Maaşı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk Rakam Verildi: İşte Temmuz Zammı ile En Düşük Emekli ve Memur Maaşı

Memur ile emeklilerin 2022 Temmuz ayında alacakları ek zamla maaşları ne kadar olacak? Bu konuda bir son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 28 Nisan 2022 09:56 0
İlk Rakam Verildi: İşte Temmuz Zammı ile En Düşük Emekli ve Memur Maaşı

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı konusunda bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada yeni rakam verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 2022 yılı Temmuz ayında emeklilerin , işçilerin ve memurların maaşlarına ek bir zam uygulanacağını söyledi. Bu açıklama milyonlarca emekli, memur ve işçi tarafından memnuniyetle karşılanırken emekliler için ek zam miktarında yeni rakam geldi. 

 

EK ZAM YAPILACAK

Geçtiğimiz gün bir programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında memur, emekli ve işçilerin maaşlarına Temmuz ayında düzenleme geleceğini söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında, Çalışanlarımız, asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personeli, işçi ve memur emeklileri herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur. Hepsiyle de ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

 

1 MAYIS'TA AÇIKLANACAK

Geçen gün bir açıklama yapan Çalışma Bakanı, Temmuz ayı maaş zamları ile ilgili detayları 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda açıklayacağını duyurdu. 1 Mayıs'ta gelecek açıklamadan önce hükümete yakın gazeteden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre en düşük emekli maaşı için düşünülen rakama yer verildi. 

 

MERKEZ BANKASI VERİLERİNE GÖRE EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI

Edinilen son dakika bilgilerine göre en düşük emekli maaşına seyyanen zam ya da 6 aylık enflasyon oranında olmak üzere 2 ihtimallik zam üzerinde durulduğu öğrenildi. Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon tahmin raporuna göre baktığımızda 6 aylık enflasyonun yüzde 34.62 seviyesinde olması beklendiği görüldü. Buna göre bir hesaplama yaptığımızda en düşük emekli aylığının 3 bin 365 lira seviyesine çıkarılması bekleniyor. Seyyanen zam yapılması durumunda ise en düşük 3 bin lira maaş olması bekleniyor. 

 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın verilerine göre hesaplama yapıldığında yüzde 34.62'lik zam oluştuğu ve bununla birlikte en düşük memur maaşının 8 bin 623 liraya çıkacağı görüldü.  Emeklilerde ise en düşük maaş memurlar için 5 bin 753, esnaflar için 3 bin 970, 2000 öncesi emekli olan SSK'lılar için 4 bin 432 TL olacak.

Sizce bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç