İlk kez ev alacaklara müjde: İşte ilk evim konut kampanyası detayları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk kez ev alacaklara müjde: İşte ilk evim konut kampanyası detayları

Hiç evi olmayanlara, gençlere, dar gelirlilere ve kadınlara ucuz konut kampanyası geliyor. İşte başvuruya ilişkin son bilgiler.

Emlak 22 Ara 2023 0
İlk kez ev alacaklara müjde: İşte ilk evim konut kampanyası detayları

81 ilde hiç evi olmayanlara konut kampanyası geliyor.

Hiç evi olmayanlara, gençlere, dar gelirlilere ve kadınlara ucuz konut kampanyası geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İlk evini alacaklara destek çalışması yapılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine vatandaşlar, “İlk evim kampanyası ne zaman başlıyor, şartları nelerdir? İlk evim kredisi hangi banka veriyor?” sorularına cevap arıyor. İşte ilk evim kampanyasına ilişkin son bilgiler.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyasına dair çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların bitmesi ile bu konunun yıl sonuna kadar Meclis'te yer alması ve TBMM gündemine gelmesi bekleniyor.

İLK EVİM KREDİSİ HANGİ BANKA VERİYOR?

İlk evim kampanyası kredisi almak isteyenler Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Emlak Katılım, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım aracılığıyla başvuruda bulunabilecek.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Daha önceki kampanyalarda, taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi şartlar uygulanabilir. Bilhassa ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı bulunuyor.

Daha önceki gerçekleştirilen kampanyalar göz önüne alındığında kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. İlk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme olanağı yer alıyor. 

ÖRNEK HESAPLAMA

-Kredi türü: Konut kredisi

-Kredi tutarı: 2.500.000 TL

-Kredi vadesi: 180 ay

-Faiz oranı: 1.20

2.500.000 TL 180 Ay vadeli konut kredisini %1,20 faiz oranı ile alırsanız:

-Aylık Taksit: 33.968,06 TL

-Faiz Oranı: %1,20

-Toplam Tutar: 6.114.251,29 TL

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ AÇIKLADI

20 Kasım'da gerçekleştirilen kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı;

"Merkez Bankası ile BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmaktayız. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı bulunmuyor. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

Konut sahipliği meselesini yalnızca kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi halde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."

BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk defa ev alacaklara konut kredisinde başvurular henüz başlamadı. Kamu bankaları tarafından verilecek konut kredisi için meclisten haber bekleniyor.  Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç