İlk kan aktı: Robotlar mühendisi dövdü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk kan aktı: Robotlar mühendisi dövdü

Tesla robotları insanlara saldırdı ve ilk kanın aktığına yer verildi. İşte gelen son dakika açıklamasına göre olay detayları.

İlk kan aktı: Robotlar mühendisi dövdü

İlk kan döküldü. Robotlar mühendise saldırdı.

Tesla üretimi olan bir robot, fabrikada birt işçiye saldırmış.

Gelen son dakika bilgilerine göre olayın, şirketin Teksas'ta bulunan fabrikasında meydana geldiği bildirildi. Resmi belgelerin ortaya çıkması sonrası detaylar da açıklandı.

2021 yılında meydana geldiği ortaya çıkan olayda bir üretim robotunun bir mühendisi ittirdiği ve duvara vurduğu öğrenildi.

Mühendis, inceleme ve bakım yaptığı sırada robotun kapatıldığını, ancak daha sonra robotun harekete geçerek mühendise saldırdığını bildirdi. Saldırı kayıtlara bu şekilde geçti.

İLK KAN AKTI

Robotun saldırması sonrası mühendisin yaralandığı ve vücudunda kanama olduğu öğrenildi.

Olayı gören Tesla çalışanları, başka bir çalışanın yardım butonuna bastığı ve makineyi bu şekilde durdurabildiği bildirildi.

HER 21 ÇALIŞANDAN BİRİNE SALDIRI

Açıklanan resmi verilere göre Tesla'nın Amerika'da Teksas eyaletinde bulunan fabrikasında geçen sene her 21 çalışandan 1'inin robot saldırısına uğradığı öğrenildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Her 21 çalışandan biri derken eğer 22-41 arası çalışanı varsa da bu 1 kişi demektir. Önemli olan fabrikada kaç kişi çalıştığı. 100 kişi çalışıyorsa bu 5 saldırı demek. Değilse Karalama kampanyası gibi duruyor. Kasıtlı olarak haber bu biçimde sunuluyor çünki.