İlk evini alacaklara seçim sonrası konut müjdesi: İşte başvuru şartları 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk evini alacaklara seçim sonrası konut müjdesi: İşte başvuru şartları 2024

Konut bekleyen vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. AK Parti kaynakları, seçim sonrası hiç evi olmayanlara konut satışı yapılacağını söyledi.

TOKİ Başvuru 28 Mart 2024 37
İlk evini alacaklara seçim sonrası konut müjdesi: İşte başvuru şartları 2024

AK Parti harekete geçti: Dar gelirlilere konut geliyor. Ev fiyatları düşecek.

Konut ve kira fiyatlarında yaşanan yükselişin önüne geçmek için AK Parti seçim öncesi harekte geçti. Gelen son dakika bilgilerine göre AK Parti, seçimlerden hemen sonra özellikle büyükşehirlerde konut arzını artırmak için projeler üretecek ve merkezi hükümete bu konuda destek verilecek.

Ev yapımında ilk olarak kiralık daire sorunu yaşanan büyükşehir ve ilçelerde başlanacak. AK Partili kaynaklar konu ile ilgili yaptığı açıklamada konut arzının kısa süre içinde çözüleceğine yer verildi.

Birçok belediyenin bu konuda çalışmaları olduğunu bildiren AK Partili kaynaklar, "Hâlihazırda birçok belediyemiz konut üretimi için çalışmalar yürütüyor. Amacımız bu çalışmaları artırarak tüm belediyelere yaymak. Özellikle kiralık daire sıkıntısı yaşanan bölgelerde, ev-sahibi kiracı anlaşmazlıklarının önüne geçmek ve fahiş artışlara dur demek için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bazı belediyelerimiz tarihinde hiç konut yapmamış. Bazı belediyelerimiz ise 30-40 yıl önce ‘sosyal konut’ projesi yapmış ama devamı gelmemiş. Hedefimiz bu belediyeleri de konut yapımına teşvik ederek, yaşanan süreci en hafif sıkıntı ile atlatmak” diyerek yeni projelerin başlayacağını söyledi.

İlk evini alacak vatandaşlar, konut kredisi müjdesi beklerken sıkılaştırma adımları kapsamında kredinin ertelendiği bildirilirken vatandaşların tek umudu TOKİ kampanyaları oldu.

TOKİ DEPREM BÖLGESİNDE

Geçen sene yaşanan depremlerden sonra TOKİ'nin iş gücünün büyük oranda deprem bölgesindeki 11 şehre kaydırıldığını bildiren yetkililer, deprem konutlarının yapımının devam ettiğini, bu nedenle konut yapımında yerel yönetimlerden katkı isteneceğine yer verildi ve "Konut arzına çözüm üretirken dönüşümü sadece fiziki değil, kültürel, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla birlikte ele alacağız. Değer üreten şehirler kuracağız. Yılın ikinci yarısı itibari ile de enflasyonun düşüş trendine girmesi vatandaşımızın elini rahatlatacak. Gerek merkezi, gerekse yerel yönetimlerle hep birlikte bu hayat pahalılığından kurtulacağız” dedi.

DAR GELİRLİLERE KONUT YAPILACAK

Dar gelirli olan, emekliler ve asgari ücretlere seçim sonrası konut müjdesi gelecek. 31 Mart sonrası projelerin hızlandırılacağı ve konut arz sıkıntısının büyük oranda ortadan kaldırılacağı bildirildi. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI

Dar gelirlilere yönelik başlatılacak kampanyada ilk olarak geliri düşük olan asgari ücretliler, emeklilere konut satışı yapılacak. Söz konusu konutlara başvuru yapacakların hiç evinin olmaması gerekmektedir.

TÜM İLLERDE BAŞLATILACAK

Dar gelirliler için konutlar seçimlerden sonra başlayacak. Başvuruların ise 2024 yılının ortalarında alınması bekleniyor. Siz hangi ilde konut müjdesi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvuru başladığında finans7 olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Siz de konut müjdesinden bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (37)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Gün Önce
bursada varmi
Ziyaretçi 15 Gün Önce
ben kilis'ten
Ziyaretçi 22 Gün Önce
nezama başvurular başlıyacak
Ziyaretçi 22 Gün Önce
erzurumda varmı
Ziyaretçi 28 Gün Önce
İstanbul