İlk Evini Alacaklara Devlet 42 Bin TL Verecek: İşte Şartlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk Evini Alacaklara Devlet 42 Bin TL Verecek: İşte Şartlar

Son dakika haberi: İlk evini alacak vatandaşlara devletten destek geliyor. Destek ile ilk evini alacaklara 42 bin liraya kadar verilecek.

Emlak 3 Mayıs 2022 10:42 3
İlk Evini Alacaklara Devlet 42 Bin TL Verecek: İşte Şartlar

Devlet , ilk evini alacak vatandaşlara 42 bin liraya kadar destek veriyor. 

Ziraat Katıllım Bankası tarafından bir açıklama yapılldı. Yapılan açıklamada ilk defa evini alacak vatandaşlara devlet desteği sağlanacağına yer verildi. Ancak söz konusu devlet desteğinden faydalanmak için vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda devlet tarafından ilk evini alacak vatandaşlara yapılan konut desteği ödemesinin detaylarına yer verdik.

 

ZİRAAT KATILIM BANKASI AÇIKLADI

Ziraat Katılım Bankası resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada devletin verdiği destekten faydalanmak için ilk konutunu almak isteyen vatandaşşların bankadan bir konut hesabı açması gerektiğine yer verildi.  Konut hesabı açarak birikim yapan vatandaşlara , hesapta para biriktirdikten sonra devlet 42 bin liraya kadar para yardımı yapacak ve bu para konut alımı için kullanılabilecek. 

 

KONUT HESABI NEDİR?

Banka tarafından yapılan açıklamada konut hesabının tanımı, "Konut hesabı, ilk kez ev sahibi olmak isteyen müşterilerimiz için en az 36 ay düzenli ödeme yapmak koşuluyla devlet katkısına hak kazanmalarına imkan sağlayan bir katılma hesabıdır." şeklinde duyuruldu. 

 

AYLIK ÖDENECEK MİKTAR

Ödemeler iki şekilde yapılmaktadır. Ya ayda bir ödeme yapabilirsiniz. Ya da 3 ayda bir ödeme şeklinde konut hesabına para yatırabilirsiniz. Aylık ödeme yapılacak taksitler hakkında şu ifadelere yer verildi: 2022 Yılı Aylık ödemelere ilişkin alt sınır 707,09 TL, üst sınır 7.070,86 TL'dir. Üç aylık ödemelere ilişkin alt sınır 2.121,26 TL, üst sınır 21.212,59 TL'dir.

 

Vatandaşlar ayda en az 707 lira taksit ödemesi yapılabiliyor. En fazla ayda 7 bin 70 lira para yatırılıyor. Üç ayda bir taksit ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar ise 2 bin 121 lira ödeme yapacak. Üst sınır ise 21 bin 212 lira.

 

DEVLET NE KADAR DESTEK VERECEK?

Devlet desteği ise para yatırılan aya göre yapılmaktadır. 36 ay ile 47 ay arasında birikim yapanlar, düzenli para yatıranlara 36 bin 768 lira destek ödemesi yapılacak. 38 ay ile 59 ay arasında olanlara ise 39 bin 596 liraya kadar destek ödemesi yapılacak. 60 aydan fazla para biriktirenlere ise parasının yüzde 20'si kadar destek verilir. Üst limit ise 42 bin 425 lira.

 

KONUT HESABINI NASIL AÇARIM?

Konut hesabı almak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın bankaya müracaat etmesi gerekmektedir. Ziraat Katılım ya da diğer konut hesabı hizmeti sağlayan bankalara müracaat ederek konut hesabı açabilir ve para biriktirmeye başlaya bilirsiniz. 

Konut hesabından para çekimi için "Bir dönem içerisinde Konut hesabından en fazla iki defa çekim hakkı tanınır. Çekim hakkının kullanılması halinde Konut hesabında kalan bakiyenin, Konut hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekir." denildi. 

TOKİ'den 39 şehirde konut müjdesi >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
60 ay parayı altına yatırsam daha çok gelir elde ederim. Niye boşuna bankaya para kazandıralım. Şu bankaları sanki hayrımıza iş yaparlarmış gibi göstermeyin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ilk evini alacak garibanlara faizsiz kredi verinde büyüklük yapın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
42 bin TL aylık kira yardımı mi? Eğer öyle değilse biraz komik çünkü :)