İlk evini alacaklara büyük kolaylık geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk evini alacaklara büyük kolaylık geliyor

İlk evini alacak vatandaşlara kolaylık geliyor. Düşük faizli konut kredisini değerlendiren uzmanlar, ilk evde büyük kolaylık sağlanacağını söyledi.

Emlak 27 Ağu 2023 09:01 8
İlk evini alacaklara büyük kolaylık geliyor

İlk evini alacaklara kolaylık geliyor.

BDDK'nın aldığı ikinci konut finansman kararı ilk evini alacak vatandaşlara yaradı. Geçen gün alınan kararda BDDK, bir evi olan ve ikinci evini almak isteyen vatandaşlara kısıtlama getirdi. Getirilen kısıtlama ile artık bir evi olan ve ikinci evini almak isteyen vatandaşlara çok az kredi verilecek.

NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

BDDK tarafından alınan karara göre, bir evi olan ve ikinci evini almak isteyen vatandaşlara artık evin rayiç bedeli üzerinden sadece yüzde 22.5 oranında kredi verilecek. Bu karara göre 5 milyon liralık ev almak isteyen bir kişiye en fazla 1 milyon 125 bin liralık kredi verilecek. Kalan paranın ise evi alacak kişi tarafından verilmesi gerekecek.

EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Bu karar sonrası son dönemlerde düşüşe geçen konut satışlarının daha da düşmesi bekleniyor. Kredi çıkmayan vatandaşlar, ev alımından vazgeçti. Bu da konutta daha fazla durgunluğa neden oldu. Evini satamayan kişiler de ev fiyatlarını geriletmeye başladı.

1.20 FAİZ ÖNCESİ FİYATLAR ARTIŞA GEÇEBİLİR

Ancak bazı fırsatçı ev sahipleri, 1.20 faizli konut kredisinin gelmesini fırsat bilerek ev fiyatlarını şimdiden arttırmaya başladı. Bu konuda devletin bir çalışma yapması bekleniyor. Konut fiyatını fahiş artıranlara ceza gelmesi gündemde.

İLK EVİNİ ALACAKLAR RAHAT OLSUN

Gayrimenkul Uzmanı Duman ilk evini alacaklarla ilgili yaptığı açıklamada, "İlk konut alacaklar için kredi değer oranlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Vatandaşlar ilk evlerini alırken rahat olabilirler. Devletin bu alanda uygun faizli kredi ve desteklerini bekliyoruz. Ekim veya Kasım aylarında ilk evini alacaklar için daha fazla kolaylık sağlanacağına inanıyorum" dedi.

Kampanyanın Ekim ayında başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
20-25bin TLye yüksek diyenleri anlamıyorum, kardeşim sen bugün 25bin vereceksin ama 5 yıl sonra da 25bin vereceksin 10 yıl sonrada… Aksi halde 5 yıl sonra kiralar 40bini bulduğunda keşke alsaydık şu evi dersiniz. Yani ne olmasını istiyorsunuz anlamıyorum ki bedava versinler isterseniz haa!
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Allah o fırsatçılık yapıp fiyat sisirenlere aldıkları parayı yemeyi nasip etmesin ins o kadar deprem oluyor felaketler oluyor insanlar hala uslanmiyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Evi olmayan ve o taksitleri ödeyebilecek kişi sayısı az olduğu için evinin fiyatını şimdiden şişiren bu defa avucunu yalar gibi.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Hiç heves etmeyin arkadaşlar verilecek evlerin ödemeleri ne memur ne emekli nede asgari ücretli hayatta ödeyemez taksitleri en az 25 bin kim alıyor bu parayı kendi yandaşları onlar alacaklar müteahitler kazanacak
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Adamlar üstündeki evi başkasının üstüne yapar yine o krediden faydalanır devlet kendi kiracisinini kendi tespit etmeli kim kiracı kimin gerçekten evi yok biliyor zaten kira sözleşmelerinden oturduğu il yada ilçedeki nüfus kayıtlarından gerçekten kiracı okup ev almak isteyene sıfır faizli kiredi imkanı sunabilir faiz haram bir dindar başkanın vatandaşı faize suruklemesi kadar yanlış bir şey yok fiyatlar o kadar uctuki ev almamız hayal 3 evladım var daha benim evim yok nasıl evlendirecegim ben kara kara düşünüyorum güya sosyal devletiz rabbim yardimcinjz olsun o kadar doluyum ki ama devletinin bekası için susuyorum biz RTE nin arkasinda din dik durduk kizsakta ama o bizim arkamida durmadı bizi kaderimize terk etti malesef