İlk evini alacaklara 1.20 faiz 180 ay vadeli konut kredisinde kötü haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk evini alacaklara 1.20 faiz 180 ay vadeli konut kredisinde kötü haber!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 1.20 faizli 180 ay vadeli konut kredisi için son dakika açıklaması geldi. Açıklamada fiyatlar için kötü haber verildi.

Emlak 27 Ağu 2023 21:46 16
İlk evini alacaklara 1.20 faiz 180 ay vadeli konut kredisinde kötü haber!

Hatice Kolçak: 1.20 faizli 180 ay vadeli konut kredisi ile ev fiyatları inanılmaz derecede artar.

Hatice Kolçak'tan ilk evini alacaklara 1.20 faizli 180 ay vadeli konut kredisi hakkında son dakika açıklaması geldi. Kolçak yaptığı açıklamada konut kredisi bekleyen vatandaşlara kötü haberi verdi.

Açıklamaya baktığımızda Kolçak, 0.69 faizli konut kredisi kampanyasının zaten devam ettiğini, ancak şartları nedeniyle kimsenin yararlanamadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"0.69 konut kredisi kampanyası zaten var. Bu nasıl konutlar için kullanılıyor? İlk evini alacaklar için 0.69 birçok konut projesinde uygulanıyor. 0 konutlar için kullanılıyor ve daha böyle markalı konutlarda geçerli. Her yerde sadece sıfır konut olduğu için bütün müteahhitler bu işin içine girmemiş.

0.69 faizli krediden faydalananın çok düşük olduğunu görüyoruz. Peki neden? 0.69 bedava çünkü. Şu anda sadece 0 projelere verildiği için, fiyatlar çok yüksek olduğu için. Sıfır projelerde 7-8 milyon liranın altında fiyatlar yok. Bunlar orta halli. Yoksa 10 milyon lira da var. O nedenle 0.69 faizli konut kredisi işe yaramadı. Peki 1.20 faizli konut kredisi işe yarar mı? Tek şart var"

Kolçak 1.20 faizli konut kredisi için beklentilerini şu şekilde paylaştı:

"Eğer 1.20 faizli konut kredisi sadece sıfır evler için olursa o zaman hiçbir etkisi olmaz. Eğer sen 1.20'yi ikinci el konutlara da verirsen... Dersen ki ben hiç sınırlama yapmadım. Şehir ve sıfır 2. el sınırlaması da yapmıyorum dersen işler değişir.

Ama başka sınırlandırmalar da getirmemiz lazım. 0.69'da şartlar vardı. Bunda olmasın"

FİYATLAR YÜKSELİR Mİ?

Konut kredisi kampanyası ile birlikte fiyatların ciddi yükseleceğini söyleyen Kolçak, "Türkiye geneli 1.20'den isteyen herkes evini alacak denirse, ilk evini alacaklara kredi verilecek denirse o zaman ev fiyatları artacak. Talep çok yüksek olur. Çok net söylüyorum. 1.20 faizli kredi ikinci el evler için gelirse herkes hücum eder. Bunu da zamanı yaklaşınca anlıyor olacak. Böyle olursa da fiyatlar inanılmaz derecede artar. Çünkü talep artar" dedi.

DEVLETİN ÖNLEM ALMASI BEKLENİYOR

Ev fiyatlarının bu kampanya sonrası yükselmemesi, ilk evini alacaklara kolaylık sağlanması için kampanyada bazı düzenlemeler yapılması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
bu ülkede fırsatçı çok deprem oldu millet akillanmad ev fiyatları aldı başını gidiyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
neye önlem aldilarsa fiyatlar fırladı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
0.69 kredi şartları gibi ise Kısaca ev almayın avucunuzu yalayın diyorr
Ziyaretçi 11 Ay Önce
1 hafta önce 1350 olan daire kredi sesini duyunca1950oldu
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şu ülkede emlakçılar olmasın ülke kendine gelir