İlk defa evini alacaklara konut kredisi başvurusunda bu şartlar aranacak: İşte ödeme tablosu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk defa evini alacaklara konut kredisi başvurusunda bu şartlar aranacak: İşte ödeme tablosu

Son dakika haberi: İlk evini alacaklara konut kredisinde açıklama geldi ve hangi başvuru şartlarının aranacağına yer verildi.

Emlak 7 Kasım 2023 15
İlk defa evini alacaklara konut kredisi başvurusunda bu şartlar aranacak: İşte ödeme tablosu

İlk evini alacaklara konut kredisinde son dakika açıklaması.

İlk evini alacaklara verilecek 1.20 faizli 180 ay vadeli konut kredisinde son dakika haberi geldi. Gelen haberde başvuru şartlarının artabileceğine yer verilirken belirlenen şartlara da yer verildi.

Geçtiğimiz aylarda konut kredilerine ilişkin düzenleme gelmiş ve ikinci evini alacaklara daha az konut kredisi kullandırılacağı bildirilmişti. Bu düzenlemeden sonra ilk evini alacaklara konut kredisi için açıklama beklenmeye başlandı. Milyonlarca vatandaşın beklediği konut kredisinde geri sayımda sona gelindi. Peki ilk evini alacaklara konut kredisi başvurusu ne zaman başlayacak? İlk konutta kredi, hangi evlere verilecek?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Milliyet'e yaptığı açıklamada konut kredisi kampanyası ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın dar ve orta gelirlilere yönelik kredi çalışması başlatıldığını duyurmasının ardından konut alacak kişiler için bir bekleyiş başlamış oldu"

BAŞVURUDA BU ŞARTLAR ARANACAK

Bu açılamadan sonra ikinci ve sonrası konutları alacaklara kredi kısıtlaması geldiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Özelmacıklı,, yeni düzenleme hakkında da bilgi verdi. Özelmacıklı açıklamasında şartları şu şekilde verdi:

"Bir düzenleme gelirse de eğer detaylarında belli bir süre o ilde ikamet etme, adına kayıtlı bir taşınmaz olmama, taşınmazın eşi ve 18 yaş altındaki çocuklara ait olmaması, herhangi bir dairedeki hisse oranını yüzde 50’dan fazla olmaması, belli bir süre konutu satmama gibi ek şartlar gündeme gelebilir"

Bu açıklamaya göre baktığımızda yeni konut kredisi kapsamında ikamet şartı aranacağı bildirildi. Vatandaşların sadece ikamet ettiği ilde alacağı konutlar için kredi verileceği, kişinin adına evi olmaması, hisseli evi varsa yüzde 50'den fazla olmaması şartı aranacak.

Son şartın ise konutun belirli bir süre satılmaması konusu olacak. Konut kredisi çekecek vatandaşlar, alacağı evi hemen satamayacak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

İlk evini alacaklara konut kredisi, Cumhurbaşkanlığı Planında yer almıştı. Karar meclisten geçti ve önümüzdeki günlerde başvuruya ilişkin müjdenin gelmesi, kredinin Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla verilmesi bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

HESAPLAMASI

Kredi hesaplaması şu şekilde:

 

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
faiz % 0.50 olmalı bu nedir ya 13.bin TL başlıyor 25.30 bin TL bunu Asgari ücretli ödeyemez iki kişi çalışsada asgari ücretle bu evi yine alamaz bunun kirası var doğal gazı var elektrik su ögrenci masrafı mutfak masrafı en fazla asgari ücretli 5.6 bin lira ödeyebilir
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Dar ve orta gelirli deyip su ödeme planini çıkarmak nedir. Asgari ucretli nasil alsin. Faizin düşürülmesi gerek.
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Emekli nasil ödeyecek
Ziyaretçi 8 Ay Önce
İstanbul'da oturan dar gelirli nasıl alacak acaba ikametgah şartından bahsediyorsunuz.Brlki memleketinden alacak gidip oturacak
Ziyaretçi 8 Ay Önce
İkametgah şartı ile alanı daraltiyorsunuz.