İlk defa ev alacaklara 2. el konut kredisi müjdesi: Kamu bankaları verecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk defa ev alacaklara 2. el konut kredisi müjdesi: Kamu bankaları verecek!

İlk defa ev alacak vatandaşlara uygun faizli konut kredisi yolda. İşte gelen son dakika açıklaması ve programın açıklanma tarihi.

Kredi 11 Ağu 2023 18:36 11
İlk defa ev alacaklara 2. el konut kredisi müjdesi: Kamu bankaları verecek!

İlk evini alacaklara uygun faizli konut kredisi geliyor.

İlk evini alacak vatandaşları sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde ilk evini alacak vatandaşlar için devlet destekli bi kampanya başlatılacağına yer verildi. Söz konusu kampanyanın hem 0 hem de 2. el konutlar için de geçerli olması beklenirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan gelen açıklamalar, bu konuda çalışmalara ilişkin ilk bilgileri bize veriyor.

GEÇEN SENE YENİ EVİM KONUT FİNANSMANI AÇIKLANMIŞTI AMA...

Geçen sene sonunda Yeni Evim Konut Finansmanı açıklanmıştı. Açıklanan konut finansmanı kapsamında ilk evini, anlaşmalı inşaat şirketlerinden alacak vatandaşlara 0.69 faizli konut kredisi verileceği bildirilmişti. Ancak bu kampanya yeterince ilgi görmedi. Bunun nedeni ise konut fiyatları. Rayiç bedel üzerinden kredi çekildiği için inşaat firmaları buna çok yanaşmıyordu. Rayiç bedeli 2 milyon olan bir ev 3, hatta 4 milyon liraya satılıyor. 2 milyonluk evin tamamına da kredi çıkmıyor. Bu da kişinin en az 1,5 milyon lira nakit vermesi ve buna ek olarak 120 ay vadede her ay 40 bin lira kredi ödemesi yapması anlamına geliyor. Bu nedenle bu kampanya yeterince ilgi göremedi.

2. EL KONUTLAR İÇİN DE ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞTI AMA...

Sıfır konutlar için yukarıdaki kampanya sonrası 2. el konutlar için de bir kampanya geleceği bildirildi. Ancak deprem felaketi nedeniyle 2. el konut kredisi kampanyası ertelenmişti.

İLK EVİNİ ALACAKLARA UYGUN KREDİLİ KONUT

Bugün gelen açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konutta ilk evini alacaklar için bir destek başlatacaklarını söyledi. Bu konuda Merkez Bankası ile BDDK'nın çalışma başlattığını söyleyen Yılmaz, "Bu konuda Merkez Bankamızın da BDDK ile birlikte çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde inşallah bu konularda da daha yeni adımlar bekliyoruz. Konut arzını arttırmak, konut maliyetlerini düşürmek ve konut edinimini arttırmak durumundayız" dedi.

Bu açıklamaya bakacak olursak, ilk evini alacak kişiler için uygun faizle konut kredisi kullandırılması, bu kredinin ise kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada düzenlemenin Eylül ayının ilk günlerinde açıklanacağını söyledi. Açıklama geldiğinde, konut kredisi kampanyası başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
neden ilk kez ev alacaklara veriliyor bu kredi. Benim evim yok formalite bir satış işlemi yüzünden 1 aylık bir ev tapusu üzerime alındı ve 1 ay sonra sahibine verildi . ben bu sebeple sanki evim varmış gibi kredi kullanamadım . Üzerine evi olmayanlara ver kardeşim krediyi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yeni evim konut projesinden müteahhitin anlaşmalı olduğu bankaya başvurdum 1 milyon için tüm şartlarim uygundu , 500 bin TL onaylandı. Tam cekecekken sistem pasif hale geldi banka iptal etti kredimi. Arkasından 0.99 olsun bari dedik onuda iptal etti genel müdürlükleri. 1.99 dan aldım kalan 500 bini yüksek faizden tüketici borclandim. Mağdur oldum.Şimdi devlet yeni kredi veriyor o zaman bizim maduriyetimizde giderilsin.Benim gibi birçok kişi var.Bankalar krizi fırsat bilip vatandaşa yüksek faizle kredi dayattilar.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Akp düğmeye bastı, Yine evler uçacak, parası olan alsın geç kalmadan.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Siz yandaşsınız bu yorumu yayınlamazsınız inanmak istiyorum.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
İktidara yakın yayın organları hep böyle varmış gibi gösteriyor aslı çıkmıyor biraz inandırıcı olun hadi yapsınlar bu kadar halkını düşünebiliyorlarmı. ?