İlk defa ev alacaklara 1.20 konut kredisi başvurusu başlıyor! Talimat geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk defa ev alacaklara 1.20 konut kredisi başvurusu başlıyor! Talimat geldi

Evi olmayan vatandaşları ilgilendiren son dakika gelişmesi. Hiç evi olmayanlara düşük faizli yüksek vadeli kredi verilecek.

Emlak 30 Eylül 2023 13:03 86
İlk defa ev alacaklara 1.20 konut kredisi başvurusu başlıyor! Talimat geldi

İlk evini alacaklara kredi için talimat geldi.

İlk evini alacaklara yönelik başlatılacak kredi kampanyasına baktığımızda geri sayımda sona doğru gelindiği görülüyor. Söz konusu kredi kampanyasının ilk evini alacakları kapsayacağı bildirildi. Peki 1.20 konut kredisi ne zaman başlayacak? Başvuru şartları nedir? Konut kredisi hesaplaması nasıl yapılacak? 180 ay vadede ne kadar geri ödeme yapılacak? İşte son dakika bilgileri.

KAMU BANKALARI VERECEK

Kamu bankaları aracılığıyla düşük faizli konut kredisi verilecek. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilmesi beklenen konut kredisinde katılım bankalarının da katılması bekleniyor. Kamu bankalarının katılım bankalarının da kampanya kapsamında kredi vermesi bekleniyor.

KRİTİK AÇIKLAMA

TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı, katıldığı canlı yayında konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Özelmacıklı ATV ekranlarında yaptığı açıklamada "Kamu bankaları nezdinde 10 yıl değil, daha önceki bazı kampanyalarda olduğu gibi 180 ay vadeyle verileceğini planlıyoruz" diyerek bankaların kredi kampanyasının kısa sürede geleceğini bildirdi.

EKİM AYINDA GELMESİ BEKLENİYOR

OVP kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamasında şunları söylemişti:

"Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk.

DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz"

ŞARTLARI NEDİR?

Konut kredisinin sadece hiç evi olmayanlara verileceği bildirildi. Krediyi kullanacak kişilerin evde bir süre ikamet etmesi gerekmektedir.

BAŞVURU BAŞLIYOR

İlk evini alacak vatandaşlara yönelik konut kredisi kampanyası için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BDDK ile Merkez Bankası'na talimat verdiği ve çalışmalarda sona gelindiği öğrenildi. Ekim ayında duyurulması beklenen kampanyaya başvuruların de bu ay başlaması bekleniyor.

Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

KREDİ HESAPLAMA

Konut kredisi hesaplaması şu şekilde:

1 milyon lira çekecekler 1.20 faizle 180 ay vadede ayda 13 bin 587 TL ödeyecek ve 2 milyon 445 bin lira ödeme yapmış olacak.

1,5 milyon lira çekecekler ayda 20 bin 380 lira ödeme yapacak ve toplamda 3 milyon 668 bin 550 lira ödemiş olacak.

2 milyon lira çekecekler ayda 27 bin 174 TL ödeme yapacak ve toplamda 4 milyon 891 bin 401 TL ödemiş olacak.

2,5 milyon lira için aylık ödeme 33 bin 968 TL, toplam ödeme 6 milyon 114 bin TL olacak.

3 milyoınun aylık geri ödemesi 40 bin 761 TL, toplam geri ödeme 7 milyon 337 bin lira.

4 milyon liranın aylıl ödemesi 54 bin 348 TL, toplam ödeme 9 milyon 782 TL.

5 milyon liranın aylık taksidi 67 milyon 936 TL, toplam geri ödeme 12 milyon 228 bin 502 TL.Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (86)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
ekim ayı diye söyleniyordu ses yok unutun bence çıkmaz bu kredi
Ziyaretçi 9 Ay Önce
Asgeri ücretin tinda olması lazım ödeme allahım bizde kiralardan kurtar evler yine uçacak ucuse 5 olacak buna devletimizin el atması lazım zenginler yine zengin olacak fakirler iyice fakir olacak allahım yardım et
Ziyaretçi 9 Ay Önce
Hani faiz haramdı faizsiz verin krediyi
Ziyaretçi 9 Ay Önce
evler uçacak yine alamayacağız en düşük ödeme 13.000 ayda nasıl ödenecek
Ziyaretçi 9 Ay Önce
Hala niye bekletiyosunuz bu haberleri takip etmekten beynim yandı artık çıkarın şu kampanyayı ev sahiplerine dünya para verceme evime ödeyim