İlk Başladı Açıklaması Geldi: ABD'de Resesyon Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk Başladı Açıklaması Geldi: ABD'de Resesyon Geldi

ABD'de bir kurum , resesyon başladı diyen ilk büyük kurum oldu. Wells Fargo Yatırım Birimi tarafından yapılan açıklama yazımızda.

Ekonomi 8 Tem 2022 09:02 0
İlk Başladı Açıklaması Geldi: ABD'de Resesyon Geldi

Wells Fargo Yatırım Birimi 'nden son dakika açıklaması: Resesyon geldi.

Dünyaca ünlü yatırım şirketinden bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Amerika'da resesyon tartışmalarına değinildi ve Amerika'nın yılın ikinci yarısı itibarıyla ressesyona girdiğini söyledi. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Yatırım Biriminde Kıdemli Küresel Piyasa Stratejisti olan Sameer Samana'nın değerlendirmelerine yer verildi ve resesyon fiyatlamasının çoktan başladığı, resesyonun ise ikinci yarıdan sonra başladığına yer verildi. Sameer yaptığı açıklamada, resesyonun istihdam ve tüketimde tehlikeli taraflarının olduğu söyleyerek, “Resesyonun teknik bir tarafı var, bir de tüketim ve istihdamda kötüleşme beklenen tarafı var. Teknik kısmı ilk yarının hikayesiydi. İstihdam ve tüketim kısmı ise ikinci yarıda yaşanacak” ifadelerini kullandı. 

Kurum açıklamanın devamında işsizlik rakamları hakkında da açıklama yaptı ve işsizlik oranının bu sene sonunda 4.3 seviyesine, 2023 yılının sonunda ise yüzde 5.2 seviyesine kadar çıkacağını söyledi. 

Daha önce yayımlanan tahminlerde bu sene sonu için 4.4 , 2023 yıl sonu için ise 3.8 oranı verilmişti. Ancak bu yılın ikinci yarısından sonra resesyon fiyatlamasının başlaması ile birlikte oranda yukarı yönlü güncelleme yapıldığına yer verildi. 

Açıklamanın devamında enflasyon rakamları tahminine de yer verilirken Haziran'da enflasyonun yıllık 8.8 seviyesine çıkacağına, Fed'in ise fiaz artırımında daha agresif davranacağına , bunun da istihdam ve harcamalar üzerinde büyük baskı olacağına yer verildi.

RESESYONA GİRİLDİ DİYEN İLK KURUM OLDU

Bu açıklaması ile birlikte Well Fargo resesyona girildiğini söyleyen kurumlardan ilki oldu. Kurum geçen ay yaptığı açıklamada bir resesyon beklemediğini söyledi. 

Resesyon ne demek: Resesyon ekonomide durgunluğu ifade eder. Büyümede durgunluğu ifade eder.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç