İlber Ortaylı, uçakta bir anda rahatsızlandı: İşte sağlık durumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlber Ortaylı, uçakta bir anda rahatsızlandı: İşte sağlık durumu

Son dakika haberi: İlber Ortaylı, dün gece bindiği uçakta bir anda rahatsızlandı. İşte Ortaylı'nın sağlık durumu.

Haberler 24 Nisan 2024 1
İlber Ortaylı, uçakta bir anda rahatsızlandı: İşte sağlık durumu

Son dakika: İlber Ortaylı rahatsızlandı.

Türk Hava Yolları'nın İzmir İstanbul seferini yapan TK2337 sefer sayılı TC-LJF kuyruk tescilli Boeing tipli yolcu uçağı için kontroller dün gece yapıldı ve uçak 21.45'te kapıdan ayrıldı.

Uçakta  yolcular arasında ünlü Tarihçi Yazar İlber Ortaylı da bulunuyordu. Gelen son dakika bilgilerine göre kapıdan ayrılan uçakta kalkıştan hemen önce İlber Ortaylı'nın rahatsızlandığı öğrenildi.

Durum hemen kabin ekibine bildiriildi ve pilota haber verildi.

Kabin ekibi ve pilotlar kalkışı iptal ederek uçağı kapıya döndürme kararı aldı.

İLK MÜDAHALE YAPILDI

Rahatsızlanan İlber Ortaylı için bölgeye doktor geldi ve ilk müdahale yapıldı. Yapılan ilk müdahalede ciddi bir bulguya rastlanılmadı ve Ortaylı'nın tansiyon problemi olduğu, bu nedenle rahatsızlandığı öğrenildi.

Kontroller yapıldı ve bu kontrollerden sonra Ortaylı'nın sağlık durumunun iyi olduğu, uçuşa engel bir durumun kalmadığı tespit edildi.

Bu durumdan sonra uçağın kalkmasına karar verildi ve yolculuk gecikmeli şekilde yapıldı.

SAĞLIK DURUMU NASIL?

THY'den konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre İlber Ortaylı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İLBER ORTAYLI KAÇ YAŞINDA?

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar. Türk Tarih Kurumu şeref üyesi İlber Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ve Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesidir.

21 Mayıs 1947 doğumlu olan İlber Ortaylı 76 yaşındadır.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
76 yaşında daha ne kadar daha yaşayacak zaten. Bırakın adamı rahat ve huzurlu bir şekilde ölsün. İnsanların hayatlarına müdahale etmeyi bırakın artık, ülke içinde haber değeri olan ve değişen birçok gündem olayları mevcut, kamuoyunu ilgilendiren, onları haber yapınız lütfen. İnsanların şahsiyetlerini ilgilendiren mevzuların başkalarına bir faydası yok.