İlber Ortaylı, Seçimlerde Oy Vereceği Cumhurbaşkanı Adayının Profilini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlber Ortaylı, Seçimlerde Oy Vereceği Cumhurbaşkanı Adayının Profilini Açıkladı

Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptığı son dakika açıklamasında seçimlerde oy vereceği adayın profilini anlattı.

Kültür Sanat 20 Kasım 2022 10:43 1
İlber Ortaylı, Seçimlerde Oy Vereceği Cumhurbaşkanı Adayının Profilini Açıkladı

Son dakika: İlber Ortaylı kime oy vereceğini açıkladı.

Ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptığı son dakika açıklamasında kime oy vereceğini söyledi. Kafa TV adlı Youtube kanalında yayınlanan Cahille Sohbeti Kestim adlı programa konuk olan Ortaylı, burada Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Ortaylı açıklamasında adayın bir şeyler ypmış olması gerektiğini söyledi ve seçimlerde oy vereceği kişi için “Benim oy vereceğim aday profili çok zor ama var. Bir kere bir şey yapmış olacak. Göreceğim ben iktidarda. Tabii şimdiki iktidarı kastetmiyorum. Belediye reisi düzeyinde veya geçmişteki önemli bir bakanlık düzeyinde bir şey yapmış, yaratmış adamı kastediyorum. Tabii bir şeyi unutmamak lazım; bu memlekette o kadar uzun bakanlık kimse yapamıyor. Tek parti devrindeymiş 7 yıllık Milli Eğitim Bakanı mesela... Şimdi o imkân çok azaldı” ifadelerini kullandı.

Kişilik özelliklerinin ne olacağı sorusuna da Ortaylı, “Hakkında dedikodu olmayacak. Dürüst davrandığı, adil davrandığı, bilgili olduğunu göreceğim. Bir kere çok seçkin bilgisi olan birisi olacak. Çünkü Türkiye halkının yarısı okumuş, yarısı dünyadan bir haber. Düpedüz boş bir zatın o milletin yarısına hitap edemeyeceği, onlara haksız davranacağı çok açık. Çıtayı yükseltmek durumundayız. Burası öyle, rastgele bir toplum değil.” şeklinde yanıt verdi.

BAĞIRAN ADAM DEĞİL

Bağıran adama oy vermeyeceğini söyleyen Ortaylı, “İyi hekim iyi mühendis... Ben bunların hakkını da koruyacak bir adam isterim. Ne diye bağırıyor ki? Ben karşımda nutuk denemesi yapan bir adam istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
söylememiş ki