İlan sayfalarında dolandırıcılık yine hortladı: Sahte ev ve taşıt ilanları patladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlan sayfalarında dolandırıcılık yine hortladı: Sahte ev ve taşıt ilanları patladı

İlan sayfalarında yayınlanan sahte evlerle dolandırıcılık olayları yeniden artmaya başladı. Kimlik doğrulaması da yetersiz oldu.

Emlak 12 Mayıs 2024 0
İlan sayfalarında dolandırıcılık yine hortladı: Sahte ev ve taşıt ilanları patladı

Ev ve taşıt dolandırıcıları hala cirit atrıyor.

İlan sayfaları üzerinde sahte ilanlar yayınlayan dolandırıcılar, vatandaşların paralarını almaya devam ediyor. Geçen sene gelen kimlik doğrulaması sistemi yarıda kalınca hala ilan sayfalarında dolandırıcıların cirit attığı bildirildi.

Kimlik doğrulaması sonrası dolandırıcılığa yenisi eklendi.

İlk aşamada kimlik doğrulaması iseniyor. Bu adımı geçen emlakçıların yetki belgeleri ve ilgili mülkü pazarlamak için aldığı yetkilendirme belgesini doğrultması isteniyor. Ancak bu uygulama henüz başlamadı.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında Kasım ayında yürürlüğe giren düzenleme ile e devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapılması isteniyor dedi. Akçam açıklamasında, "Bu önemli bir adım olsa da yetersiz. Çünkü bizlerin beklediği emlakçıların Ticaret Bakanlığı'ndan aldığı 'yetki belgesi' ile, mal sahibinden aldığı 'yetkilendirme belgesini' doğrulatması. Beklentimiz mayıs ayı içinde adım atılması. Bir de ilan portallarında yetki belgesiz kaçak emlakçılar var. Geçmişte yetki belgesi zorunlu değilken sisteme üye olanlar, hala faaliyette. Bu işletmelerin ilan portallarından çıkarılması gerekiyor" dedi.

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan ise yaptığı açıklamada tüketicinin korunması için atılan adımların karşılık bulmadığını, sonuç vermediğini söyleyerek, "İkinci aşama dediğimiz yetki belgesi ve yetkilendirme belgesi doğrulama sistemi bir an önce devreye girmeli. Aksi takdirde tüketici mağdur olmaya devam edecek. Bugün aynı ev için birden fazla ilanın olduğunu, gerçek dışı bilgilerle satılık-kiralık ilanı girildiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç