İlan Bekleniyor: MEB Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Ne Zaman Başlayacak 2022 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlan Bekleniyor: MEB Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Ne Zaman Başlayacak 2022 2023

Milli Eğitim Bakanlığı 81 şehre güvenlik görevlisi alımı bekleniyor. İlan ne zaman gelecek? İlanda son durum ne? İşte detaylar.

TYP 27 Eylül 2022 22:55 13
İlan Bekleniyor: MEB Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Ne Zaman Başlayacak 2022 2023

MEB okullara güvenlik görevlisi alımı ne zaman başlayacak 2022 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı 81 şehirde okullara 60 bin temizlik personeli alımı yaptı. Temizlik personeli alımının yapılmasının ardından gözler, önceki yıllarda yapılan ancak son ddönemde yapılmayan güvenlik görevlisi alımlarına çevrildi. 81 şehirde bulunan tüm oıkullara personel alımı yapılması artık zorunlu bir hal alırken MEB, bu konudaki sessizliğini korumaya edvam ediyor. 

Türkiye genelinde toplamda 67 bin 124 okul, 18 milyon 85 bin 943 öğrenci, 1 milyon 112 bin 305 öğretmen, ve 732 bin 381 derslik bulunmakta. Yani her gün ciddi bir sirkülasyon olmaktadır. Bu kalabalıkta da yaşanmaması istenen olaylar maalesef yaşanmakta. Özellikle okulların açıldığı hafta İçişleri tarafından okul çevrelerinde yapılan asayiş denetimlerinde yüzlerce kişinin yakalanması buna ilk örnektir. 

Bunlar göz önüne alındığında okullara güvenlik görevlisi alımı yapılması, ailelerin içindei korkuyu azaltacak ve onları rahatlatacaktır. Okula dışarıdan gelecek tehlikelere karşı müdahale edecek, okulda güvenliği sağlayacak kadrolu bir güvenlik görevlisine ihtiyaç vardır. 

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı'nın en yakın zamanda güvenlik alımı için ilana çıkması gerekmektedir. Zira Temmuz ayında bir programa katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullara temizlik ve güvenlik alımı olacağını söylemişti. Bu açıklamaya göre alım olacağı bekleniyor. Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ ŞEHİRLERE

Alım olması durumunda tüm illere güvenlik alımı yapılması bekleniyor. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlan gelince finans7.com olarak takipçilerimize hemen haber vereceğiz. İlanı kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Samsun nezaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Eskişehir güvenlik görevlisi alımı bekliyoruz kamu için
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kahramanmaraş özel güvenlik görevlisi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kahramanmaraş özel güvenlik
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kahramanmaraş özel güvenlik