İl il ev fiyatları açıklandı: TOKi 32 ilde evi olmayanlara konut satışı başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İl il ev fiyatları açıklandı: TOKi 32 ilde evi olmayanlara konut satışı başvurusu başladı

Son dakika haberi: TOKİ 32 ilde konut satışı başvuruları almaya başladı. İl il evlerin fiyat listesi de açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması.

TOKİ Başvuru 28 Kasım 2023 23:18 2
İl il ev fiyatları açıklandı: TOKi 32 ilde evi olmayanlara konut satışı başvurusu başladı

32 ilde TOKİ'den konut satışı: İl il fiyat listesi açıklandı.

TOKİ Emlak Müzayede tarafından yapılan son dakika açıklamasında 32 ilde uygun fiyata, taksitli konut satışı yapılacağı açıklandı. Açıklanan konut kampanyasına baktığımızda konutların uygun fiyata satışa konulduğu ve satışların 13 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacağına yer verildi.

13 Aralık tarihinde yapılacak konut satışına katılacak vatandaşların başvurularını bu tarihe kadar yapması gerekmektedir. "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın gayrimenkulleri, Emlak Yönetim  Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından düzenlenecek Açık Artırma  toplantılarında alınacak tekliflerin İdare tarafından değerlendirilmesi yöntemiyle satışa sunulmuştur" ifadeleri ile yapılan açıklamaya baktığımızda başvuru yapan ve ihalede konutu almaya hak kazanan kişilerin peşinat ödemesi yaptıktan sonra kalan parayı taksitle vereceği bildirildi. 

KAÇ TAKSİT

Yüzde 25 peşinat ödemesi yapıldıktan sonra kalan para 72 ay vade ile TOKİ'ye ödenecek. 800 bin liraya alınacak bir konut için vatandaşlar 200 bin lira peşinat ödemesi yapacak ve kalan 600 bin lirayı ayda 8 bin 333 TL taksitle ödeyecek.

BAŞVURU

Açıklamada başvuru yapacak kişilerin müracaat yerleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Açık Artırmaya katılacak gerçek veya tüzel kişiler, T. Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin tüm şubelerine katılım teminatı yatıracaklardır. Satın alınmak istenilen taşınmaz adedi kadar teminat yatırılması gerekmektedir"

İL İL FİYAT LİSTESİ

Emlak Yönetim resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında konutların 32 ilde satışa konulduğu bildirilirken illerdeki konutların fiyatlarına şu şekilde yer verildi:

Bu fiyatlar muhammen bedel olarak verilmiştir. İhaleler ise bu fiyatlardan başlayacak. İl il tüm konutların listesine gitmek için TIKLAYIN

Başvuru bilgileri için TIKLAYIN

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

DİĞER İLLERDE KONUT DUYURUSU

Yukarıda sayılan illerin yanı sıra TOKİ direkt olarak konut satışı da yapıyor. Erzurum, Ankara, Kastamonu, Sivas ve Yozgat illerinde konut başvurusu e devlet kapısında alınıyor:

Bu illerin dışındaki diğer iller için konut başvurusu başladığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
konut başvurusu yapmak için o ilde oturmak mı gerekiyor, yada ne kadar oturmak gerekiyor
Ziyaretçi 8 Ay Önce
K.marasa nezaman konut yapılacak öncelik deprem bölgesi olması lazım çünkü doğru dürüst ev yok olsa bile kirası 10 bin TL asgari ücret ile çalışıyorum bu kirayı nasıl ödeyeceğiz