İkinci El Araba Almak da Hayal Oluyor: Galericilere KDV Düzenlemesi Zam Getirecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İkinci El Araba Almak da Hayal Oluyor: Galericilere KDV Düzenlemesi Zam Getirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan KDV düzenlemesinin ardından bir açıklama geldi ve yapılan KDV artırımının, ikinci el araba fiyatlarına zam olarak yansıyacağına yer verildi.

Taşıt 29 Mart 2022 00:06 0
İkinci El Araba Almak da Hayal Oluyor: Galericilere KDV Düzenlemesi Zam Getirecek

Son dakika : İkinci el araba alacaklara kötü haber bir zam daha geliyor.


Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı kameralar karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasında en önemli nokta KDV düzenlemesi oldu. Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV düşürülürken bazı kalemlerde KDV artırıldı. Artırılan yer ise galericiler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında galericiler ile ilgili, "Oto galericilerin araç alım satımından elde ettikleri gelirde yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı ve yüzde 17 ekle KDV'nin yüzde 18 olacağını söyledi.


Cardata CEO'su Hüsamettin Yalçın, yeni KDV düzenlemesini değerlendirdi ve Dünya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada bunun ikinci el fiyatlarına zam olarak yansıyacağını söyledi. Yalçın açıklamasında fiyatların yukarı yönlü olacağını söyledi ve maliyetlerin artacağının altını çizerek, "Küçük esnafın yaşaması zorlanır. Olan yine vatandaşa olur. Kurumsal firmalar mecburen fiyat artıracak. Bunu gören vergi vermeyen galerici de fiyat arttıracak. Ama yine doğru fiyatları yansıtmadığı için vergiden kaçıracak. Maalesef ikinci el almak daha da zorlaşacak. ikinci el otomobil kurumsal tarafta işini tümüyle kayıtlı yapan yüzde 38 vergi ödeyerek yapacak. Noterlerde elden para alışverişi çoğalır. Bireysel alım satımın önü açılacak. Kurumsallaşma ve istihdamın önü kapanır. Kurumsal şirketler bu işten olumsuz etkilenecek." ifadelerini kullandı.


Bunun yanı sıra tüm dünyada yaşanan çip sıkıntısı, Savaş nedeniyle yaşanan hammadde sorunu, artan girdi maliyetleri nedeniyle de araç fiyatlarında artış bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç