İkinci El Araba Alacaklar Dikkat: Büyük Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İkinci El Araba Alacaklar Dikkat: Büyük Zam Geliyor

İkinci el araba almak isteyenleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yüzde 20'ye yakın zam geldiği ve yeni zamların yolda olduğuna yer verildi.

Taşıt 20 Mayıs 2022 16:17 1
İkinci El Araba Alacaklar Dikkat: Büyük Zam Geliyor

İkinci el arabada fiyatlar tersine döndü.

Araba almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika aklaması geldi. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Ertemel , Milliyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullanırken ikinci el araba almak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu ve fiyat tahminlerini kamuoyu ile paylaştı. 

Şimdi alım satım günlerinin hareketli olduğu, ikinci el arabada piyasanın hareketlendiğini söyleyen Ertemel, pazartaki hareketliliğin 3 aydır sürdüğünü söyledi ve sıfır arabalardaki yükselişin ikinci el arabalara da etki ettiğini söyledi. 

ZAMLAR YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Özellikle son günlerde yaşanan fiyat artışları nedeniyle ikinci el arabaya rağbetin daha da arttığını söyleyen Ertemel, 3 ayda bazı arabalara yüzde 20'ye yakın zamlar görüldüğünü söyledi. Ertemel açıklamasında fiyat artışlarının sene sonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

NEDENİ

Ertemel, sıfır araç üretiminde azalma olması nedeniyle piyasaya yeni araç girmediğini, yeterince aracın piyasaya girmemsi nedeniyle de araç fiyatlarının yükseldiğini, yükselmeye de devam edeceğini söyledi. 

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç ise yaptığı açıklamada, "Sıfır bayilerden mesleğin dışındaki insanlar araç alıp satmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız bayiye gittiğinde araç bulamıyor. Ama mesleğin dışında olup başka işlerle uğraşan bayilerden araba toplayanlar şu an sahneye çıktı. Yani bunun önüne geçilmezse fiyatlar daha da artabilir." dedi. 

ARABA ALACAKLARA TAVSİYE

Araba alacaklara tavsiyede bulunan Ertemel, araba almak için 

EN UCUZ VOLKSWAGEN

VW Polo 1.0 80 PS Manuel Impression Liste fiyatı şu şekilde: 393.500 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

EN UCUZ SKODA

En ucuz Skoda araba Yeni Fabia 1.0 TSI 95 PS Elite - 384.900 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

EN UCUZ CİTROEN

C3 FEEL 1.2 PureTech 83 BVM S&S 5 İleri Manuel MODELİN Fiyatı: 369.000 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

EN UCUZ DACİA

Yeni Sandero Prestige 1.0 Turbo X-tronic 90 bg MODELİN Fiyatı 386.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

EN UCUZ HONDA

Civic Sedan 1.5L VTEC Turbo ECO Otomatik Premium MODEL Liste fiyatı 593.700 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 trilyon olsun en ucuz araba yakıt da 100 TL olsun ne alsınlar ne binsinler yazıklar olsun bu ülkeyi bu hale getiren lere