İki Yıldır Uçak İnmeyen Havalimanı İçin Ot İhalesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki Yıldır Uçak İnmeyen Havalimanı İçin Ot İhalesi

DHMİ, Balıkesir Havalimanı pisti ve çevresindeki otların yolunması ve çevre düzenlemesi için ihale ilanına çıktı. İhale açık arttırma usulü ile yapılacak.

Son Dakika 8 Nisan 2022 11:53 0
İki Yıldır Uçak İnmeyen Havalimanı İçin Ot İhalesi

2 yıldır 1 uçağın bile inmediği Balıkesir Havalimanı için bir ihale ilanı yayımlandı ve yayımlanan ihale ile etraftaki otların temizlenmesi amaçlanıyor.


Türkiye'nin dört bir yanında havalimanları açılıyor. Ancak bazı havalimanlarının gerekliliği tartışma konusu. Özellikle İstanbul, İzmir ile Ankara illerine araba ile 3-4 saat uzaklıktaki illere yapılan havalimanları büyük tepki çekiyor. Yap işlet devret modeli ile yapılan bu havalimanlarında yolcu garantisi veriliyor. Bu havalimanlardan biri Balıkesir Havalimanı.


76 MİLYON LİRAYA YAPILDI

Edinilen bilgilere göre 6 yıl önce havalimanının 76 milyon liraya yapıldığı öğrenildi. 2 senedir kullanılmayan ,bir uçağın dahi inmediği havalimanı için 1 milyon 150 bin kW elektrik alımı ihalesine çıkıldı. Şimdi de yeni bir ihale ilanı yayınlandı.


Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in kaleme aldığı yazısında 2016 yılında yapılan havalimanı için yolcu hedefi 1 milyon olarak açıklanmıştı.


100 kişinin çalıştığı söz konusu havalimanı 2020 yılı Şubat ayında açıldı ancak açıldığından bu yana daha 1 uçak bile inmedi. Bu süreçte elektrikler yanıyor , klimalar çalışıyor. Çalışmayan havalimanı için Bakanlık, 1 milyon 150 binlik elektrik ihalesine çıktı.


YENİ İHALE İLANI

Bu ihale ilanının ardından yeni bir ihale ilanı yayınlandı ve pist bölgelerinde yer alan otların temizlenmesi, sarı otların yolunması ve çevre düzenlemesi için talep toplanacağına yer verildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından açılan ihalede otların KDV dahil 13 bin lira muhammen bedel üzerinden açık arttırma ile satışa sunulacağına yer verildi.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, "Balıkesir Merkez Havaalanı, AKP’nin devasa israflarından birisi olarak şimdiden tarihteki yerini aldı. Bir süre önce enerji ihalesi yapılmış ve ihaleyi yandaşlardan birine verecekler demiştik. AKP’liler “Yok öyle şey göreceksiniz” falan derken ihale sonuçlandı ve ihale yandaş Çalık’a verildi. Şimdi ot ihalesi yapılıyor." ifadelerini kullandı ve havalimanı yapıldığını, ancak yolcuların kullanmadığı, bölgede ot bittiğini söyleyen Aytekin, havalimanı apronunun yaş meyve sebze kurutmalığı ve salça için değerlendirilmesi gerektiğini böylelikle enflasyonla mücadele edileceğini söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç