İki Uzmandan Yıl Sonu Dolar Tahmini: Nisan'da Ralli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki Uzmandan Yıl Sonu Dolar Tahmini: Nisan'da Ralli

Rusya Ukrayna Savaşı, MB'nin rezervlerinde yaşanan düşüş ve artan riskler nedeniyle doların daha da yükselebileceğini ifade eden ekonomistler, önemli açıklamalarda bulundu.

Döviz 26 Mart 2022 14:18 0
İki Uzmandan Yıl Sonu Dolar Tahmini: Nisan'da Ralli

Uzmanlardan dolar tahmini güncellemesi geldi.


Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından 1 liradan fazla artan dolar/TL parametresinde yeni hedefler açıklandı. Ünlü ekonomistler yaptıkları açıklamalarda yeni dönemde dolar kurunda hareketliliğin daha da devam edeceğini ifade etti.


Önceki gün 14.84 TL seviyesinde olan ve günü bu seviyeden kapatan dolar kurunda beklenti genellikle yukarı yönlü. İşte bazı ekonomistlerin dolar kuru tahminleri:

Meriç Köyatası daha önce yaptığı tahminde dolar kurunun 16 liraya kadar çıkacağını ifade etmişti. Yeni tahminde ise doların bu seviyede durmayacağını, 18 lira bandını mazide kalacağını, rallinin Nisan ayının ilk haftasında başlayacağını söyledi. Öte yandan Köyatası, yıl sonu için tahminin 29-30 TL olduğunu da dile getirdi.


Ekonomist Atilla Yeşilada ise yaptığı açıklamada dolar kurunun 18-20 TL arasında gelebileceğini söyledi.


Petrol sektörünün en tanınan hedge fon yöneticilerinden olan Pierre Andurand, yaptırımların devam etmesi durumunda ise petrolün varil fiyatının 200 doları bulabileceğini söyledi.

Kaynak: https://www.paraanaliz.com/2022/doviz/uzmanlardan-yeni-dolar-tl-tahminleri-g-27320/


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç