İki Otomobil Devi Türkiye'de Üretimi Durduruyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki Otomobil Devi Türkiye'de Üretimi Durduruyor!

İki otomobil fabrikasında da Türkiye'deki üretimlerine ara verdiklerine dair duyuru geldi.İşte detaylar...

Taşıt 27 Tem 2022 18:38 0
İki Otomobil Devi Türkiye'de Üretimi Durduruyor!

İki otomobil fabrikasında da Türkiye'deki üretimlerine ara verdiklerine dair duyuru geldi.İşte detaylar...

Tofaş ve Ford, Türkiye’de bulunan fabrikalarında bi süreliğine üretimi durduracaklarını ilan etti. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirim yapan Ford ve Tofaş yetkilileri, ağustos ayında üretime ara verecek.

FORD VE TOFAŞ, AĞUSTOS AYINDA ÜRETİME ARA VERECEK

Haberler.com’un haberine göre, Tofaş’ın Bursa'da bulunan fabrikasında 8 ve 21 Ağustos tarihleri arasında planlı izin kullanımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Bakım-onarım çalışmaları gerekçesiyle üretime geçici olarak ara vereceği açıklanan şirketler, bakım ve revizyon çalışmaları için nöbetçi personel bulundurmayı da ihmal etmeyecek.

Tofaş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, “Şirketimiz Bursa fabrikasında 8 Ağustos 2022– 21 Ağustos 2022 tarihleri arasında planlı izin kullanımı, üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım-tamir çalışmaları nedeniyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu aralıkta çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak  olup, fabrikamızda  nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

FORD'DA KAP'A BİLDİRDİ

Yıllık izin periyodunu belirleyen Ford, fabrikalarında belli tarihler arasında üretimi durduracağını açıkladı. KAP’a bildirim yapan Ford, 4 farklı tesisinde üretime ara verecek.

Ford’un KAP’a yaptığı açıklamada “Fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıca yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir.” ifadeleri yer alıyor.

Şirketin Gölcük Transit Hattı 1 ile 15 Ağustos, Gölcük Custom Hattı 1 ile 12 Ağustos, Yeniköy fabrikası 1 ile 25 Ağustos ve Eskişehir fabrikaları 1 ile 15 Ağustos tarihleri arasında üretim yapmayacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç