İki Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı

İki Fed yetkilisi, 2024 yılında kaç faiz indirimi beklediğine ilişkin son dakika açıklamasında bulundu.

Ekonomi 3 Nisan 2024 0
İki Fed yetkilisinden faiz indirimi mesajı

Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı geldi.

Piyasalar, bu sene Fed'den faiz indirimi gelir mi* sorusunun cevabını ararken bu konuda son dakika açıklamaları geldi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2024 yılının başında beklenenden daha sıcak rakamlara rağmen enflasyon tablosunun çok fazla değişmediğini söyledi.

Güvenin sağlanması için daha fazla veri görülmesi, daha fazla takip olması gerektiğini söyleyen Mester, "Bazı aylık veriler, enflasyondaki düşüş sürecinin durup durmadığı ya da yıl başı verilerinin fiyat istikrarına geri dönüş yolunda geçici bir sapmayı yansıtıp yansıtmadığı konusunda bize daha iyi bir fikir verecektir" değerlendirmesinde bulundu.

3 FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

Bloomberg Haber Televizyonu'nun aktardığı son dakika haberine göre MEster, bu sene Fed'den 3 faiz indirimi beklediğini ve bunun hala uygun olduğunu düşündüğünü söyledi. 3'ten daha az faiz indirimine ihtiyaç duyulup duyulmayacağının yakın bir karar olduğunu belirten Mester, bunun için biraz daha bekleneceğini söyledi.

BİR FED BAŞKANI DAHA AÇIKLAMA YAPTI

Mester'den sonra bir açıklama da San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'den geldi. Daly yaptığı açıklamada 2024 yılında planlanan 3 faiz indirimini çok makul bir temel olarak nitelendirdi ve hala yapılacak çok iş olduğuna dikkatleri çekti.

Bu iki açıklamaya baktığımızda hem Mester, hem de Daly, 2024 yılındaki kesintisi sayısına ilişkin güvence veren son Fed yetkilileri oldular ve Amerikan Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını gevşetmek için aceleleri olmadığını ortaya koydu.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç