İki dev bankadan seçim sonrası yorumu: TL varlıklar değerlenecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki dev bankadan seçim sonrası yorumu: TL varlıklar değerlenecek

İki dev banka yaptığı açıklamada seçim sonrası TL yorumunu paylaştı ve TL' varlıklarda değerlenme olacağını bildirdi.

Ekonomi 1 Nisan 2024 0
İki dev bankadan seçim sonrası yorumu: TL varlıklar değerlenecek

Deutsche ve Goldman Sachs'tan TL yorumu geldi.

Seçimlerden sonra iki dünyaca ünlü banka açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada iki banka, TL varlıklara güven duyduklarını söyleyerek dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte gelen son dakika açıklamaları.

Goldman Sachs

Goldman ekonomistleri yaptığı değerlendirmede seçimlerin bitmesi sonrası sermaye akımlarıyla TL'nin geçen aylara kıyasla iyi performans sergilemesini bekliyor.

Clemens Grafe’in de aralarında olduğu Goldman ekonomistleri yaptığı açıklamada yerel seçimlerin tartışmasız sona ermeis ve mevcut ekonomi politikasının devam edecek olmasının piyasalar tarafından memnuniyetle karşılanacağını söyledi. Merkez Bankası'nın civvi rezerv kaybına uğradğını belirten Goldman, bununla birlikte mevcut programların devam etmesi ile gelecek haftalarda sermaye girişlerinin yeniden başlayacağını, cari dengede hızlı düzelme olacağını ve TL'nin daha iyi bir performans göstereceğini bildirdi.

Deutsche Bank

Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada seçimlerin bittiği ve programın devam ettirilmesinin önemli olduğuna yer verildi.

Bankanın ekonomisti Yiğit Onay ile Statejisti Christian Wietoska'nın imzası ile yayınlanna raporda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamalar, mevcut ekonomik programı desteklemeye devam ettiğini gösterdi. Yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte dikkatler artık politika çerçevesine ve geçen yılki genel seçimlerden bu yana uygulanmakta olan ortodoks ekonomi politikalarının gidişatına çevrildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada AK Parti için seçimlerin olumsuz sonuçlandığını, ancak sıkı para politikasının devam etmesi durumunda dengelenmenin olacağını, dezenflasyon sürecinin süreceğine yer verildi. Banka raporunda "Mevcut politika faizi olan %50'nin, özellikle TL mevduat faizlerine etkin bir şekilde yansıtılabildiği takdirde, ekonomide arzu edilen yeniden dengelenmeyi kolaylaştırmak için yeterince yüksek olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Banka, yerel seçimlerin ekonomi politikalarını değiştirmeyeceğini belirtti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç