İki Aşamalı Zam Bekleniyor! Asgari Ücret Zammında Cepteki Rakam Ortaya Çıktı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki Aşamalı Zam Bekleniyor! Asgari Ücret Zammında Cepteki Rakam Ortaya Çıktı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Asgari Ücret zammında yeni gelişme! Asgari ücrette öne çıkan rakamın 8.250 TL olduğu ve bu rakamın cepte olarak görüldüğü ifade ediliyor. İşte detaylar...

Çalışma Hayatı 17 Kasım 2022 16:18 0
İki Aşamalı Zam Bekleniyor! Asgari Ücret Zammında Cepteki Rakam Ortaya Çıktı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanmasına kısa bir süre kala milyonlarca çalışan komisyondan çıkacak zam kararına odaklandı.Bu kapsamda Ocak 2023 asgari ücret zammı için hesaplamalar ve tahminler gelmeye devam ediyor. İşte Asgari Ücret zammında öne çıkan rakam...

Milyonlarca çalışan Aralık ayında belli olacak olan Asgari Ücret zammını heyecanla bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık var” diyerek milyonları heyecanlandırmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 7-8-9 Aralık’ta toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan önce, beklentileri tespit etmek için çalışma başlattı. 

DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN FLAŞ TAHMİN

Dünyanın önde gelen bankalarından olan Morgan Stanley, Türkiye’deki asgari ücret zammı ile ilgili geçtiğimiz gün bir tahminde bulundu.

Morgan Stanley’deki finans uzmanları tarafından yapılmış olan açıklamada 2023’te asgari ücrete yüzde 60 zam geleceği öngörüldü. Bankanın analistlerine göre faizler 2024 yılına kadar ortalama olarak yüzde 9 seviyelerinde seyredecek.

Eğer söz konusu bu tahmin gerçekleşirse yüzde 60 zam ile birlikte ücretin miktarı 5.500 liradan 8.800 liraya yükselmiş olacak.

İKİ AŞAMALI ZAM FORMÜLÜ

Enflasyonun yükselmesi ile birlikte bu yıl içerisinde alım gücünü artırmak adına asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Ancak yılda 1 kez belirlenen asgari ücrette ikinci artış için yeni bir yasal düzenleme getirilerek zam yapılmıştı. Asgari ücret 2023 zammı için de böyle bir formül izlenmesi muhtemel olarak görülüyor. Böylece asgari ücretin 10 bin liraya yaklaşması bekleniyor. Hatta bu kapsamda konuşulan rakamların ‘cepte’ olduğu belirtiliyor.

8 BİN 250 LİRA İDDİASI

Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç canlı yayında yaptığı değerlendirmesinde asgari ücret zammına ilişkin, “Konuşulan bu rakamlar borsacıların tabiriyle ‘piyasada satın alınıyor.’ Bir yandan cepte rakamlar haline dönüştü. Asgari ücretin 8.250 TL olması yüzde 50’lik bir artış demek. Kesin bir rakam söylemek çok zor ancak seçim atmosferinde bu rakamların üzerine çıkılması mümkün olabilir. Nihayetinde son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç