İkamet Şartında Müjde Geldi! Ev Yapacaklara TOKİ'den 937 TL Taksitle Arsa: Arsa Fiyatları, Hangi İllerde?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İkamet Şartında Müjde Geldi! Ev Yapacaklara TOKİ'den 937 TL Taksitle Arsa: Arsa Fiyatları, Hangi İllerde?

Son dakika haberi: TOKİ sosyal konut başvurusu devam ederken önümüzdeki hafta arsa başvurusu başlayacak. Arsa fiyatları, satılacak iller ve diğer detaylar şu şekilde:

TOKİ Başvuru 3 Ekim 2022 19:21 2
İkamet Şartında Müjde Geldi! Ev Yapacaklara TOKİ'den 937 TL Taksitle Arsa: Arsa Fiyatları, Hangi İllerde?

TOKİ arsa satılacak iller açıklandı.

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ile birlikte bir müjde daha gelmiş ve TOKİ'nin birçok şehirde 100 bin arsa satacağı belirtilmişti. Ev yapmalık arsa satışı için birçok vatandaş bekliyordu. Arsa bekleyen vatandaşlar , hangi illerde arsa satışı olacağını araştırmaya başladı. Bi,z de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu arsa duyurusunun detaylarına yer verdik.

ARSAYA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ev yapmalık arsaya başvuru yapacak vatandaşlarda aranan şartlar şu şekilde:

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

  Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

• 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması
   (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli  iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

İKAMET ŞARTI

İkamet şartına baktığımızda son 1 yıldır ikamet ediyor olma şartı yok. Bir kişi kendi il sınırı içindeki arsaya başvuru yapabilecek.

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Arsalar için başvurular 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

ARSA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Ev yapılacak arsaların fiyatları şu şekilde:

ARSA HANGİ İLLERDE?

Geçen gün bu konuda müjde gelmişti. Daha önce yapılan açıklamada 30'dan fazla şehirde arsa satışı olacağı bildirilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada arsa sayısının 1 milyona çıkarıldığını ve 81 ilde arsa satılacağını söyledi. 

Kadın erkek arsaya başvuru yapacaklarla bilgti alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arsalar ne için satılık eğer ev yapmak içinse TOKİ'nin ev yapmadığı arsayı alıp nasıl yapilicak yada tek katlı bizmi yaptiricaz yada Ekim icinki kullanılacak bilgisi olan varmidir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Toki ev için başvuru yapanlar arsaya da başvuru yapabilir mi