İhtiyaç Sahiplerine Kurban Bayramı'ndan Önce Gıda Desteği!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İhtiyaç Sahiplerine Kurban Bayramı'ndan Önce Gıda Desteği!

Kurban Bayramı öncesinde ihtiyacı olan ailelere gıda desteği! 

Ekonomi 19 Haz 2022 18:16 0
İhtiyaç Sahiplerine Kurban Bayramı'ndan Önce Gıda Desteği!

Kurban Bayramı öncesinde ihtiyacı olan ailelere gıda desteği! 

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte vatandaşların nakit paraya olan ihtiyacı artarken devlet gıda yardımı yapacağını açıkladı. İştedetaylar...

Enflasyon rakamlarının yükselmesi ile birlikte gıda fiyatlarına gelen zamlarda her geçen gün artıyor hal böyle olunca da dar gelirli vatandaşların bütçesi zorlanmaya başladı. Bu kapsamda Kurban Bayramı öncesi devletin gıda yardımları için başvuru ekranı açıldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile devletin Kurban Bayramı öncesi sosyal yardım dağıtacağı duyuruldu. Bakanlığın sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtılacak. 

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ YARDIM KOLİSİ DAĞITILACAK!

Kurban Bayramı öncesi gıda kolisi yardımı almak isteyenler için başvurular başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılıyor. 

Bu yardımlar için sadece kimlik kartı ile başvuru yapılması yeterli olurken 18 yaş üstü kişilere ihtiyaca göre belirlenen miktarlarda düzenli gıda yardımı da yapılabiliyor. Gıda yardımı almak isteyen kişilerin ise mutlaka ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor. 

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devletin gıda yardımı için başvuru yapmak isteyen kişilere alternatif yöntemler sunulmaktadır. Gıda yardımı almak isteyen kişilerin 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi olması ya da sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartının yerine getirilmesi yeterlidir. 

Bu kişiler için başvurular belediyelerin sosyal yardım departmanlarına yapılabileceği gibi aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de yapılabilmektedir. Yine Kaymakamlık binalarının içerisinde yer alan sosyal yardım bölümleri üzerinden de vatandaşlar gıda yardımı almak için başvuru formu doldurabilmektedir. Başvurusu onaylanan ailelere bakanlık üzerinden gıda kolisi dağıtılmaktadır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç