İhtiyaç Sahiplerine Askıda Kiralık Ev Hamlesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İhtiyaç Sahiplerine Askıda Kiralık Ev Hamlesi

Emlak Müşaviri Salim Taşçı bir son dakika açıklamasında bulundu ve askıda kiralık ev düzenlemesinin gelmesini istedi.

Emlak 20 Haz 2022 09:13 6
İhtiyaç Sahiplerine Askıda Kiralık Ev Hamlesi

Askıda kiralık ev önerisi.

Son dönemlerde rekor seviyede artan kiralar vatandaşları zor duruma sokuyor. İstanbul'da ve daha birçok ilde kiralar asgari ücreti geride bırakırken , son kira zam sınırı da buna çare olmayacak gibi duruyor. Çünkü ev sahipleri, kiralara yüksek zam yapmak için farklı yollara başvurdu.

ASKIDA EKMEK, ASKIDA BİLET, ASKIDA FATURA

Hayat pahalılığının artması nedeniyle önce askıda ekmek, sonra askıda bilet, daha sonra askıda bilet uygulamaları başladı. Birçok hayırsever, bakkalları ve eczaneleri dolaşarak veresiye defterlerini satın alarak ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını kapattı.

ASKIDA DAİRE FONU OLUŞTURULSUN

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Bankası tarafından bir açıklama yapıldı. Taşçı yaptığı açıklamada belediyeler, valilikler ve hayır kurumları tarafından oluşturulacak bir fonla ihtiyaç sahbii olan , evinin kirasını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlara kira yardımı yapılması istendi. 

Taşçı yaptığı açıklamada, “Belediyelerle valilikler ‘askıda daire var' hesabı açıp bir fon oluştururlar. Hayırseverlerin bağışları fonun temel kaynağı olur. Bu sistem tüm illerde yaygınlaştırılır. Ayrıca kamu ihalelerinde ‘askıda ev' için firmalardan para toplanıp fona aktarılır. Devlet de sosyal kaynaklarından bu fona destek sağlar. Kaynak ölçüsünde uygun konutların kirası karşılanır, yoksul ve çaresiz aileler bu konutlardan kira ödemeden ya da bir miktarını karşılayarak otururlar.” ifadelerini kullandı.

10 SENESİNİ DOLDURAN EVDEN ATILIYOR

Ev sahipleri kiralara yükske zammı gelecek seneye yapamayacak. Bu nedenle 10 senesini evde dolduran işçiler , memurlar ve dar gelirliler kapıya konuluyor. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'e konuşan Taşçı yaptığı açıklamada yoksul vatandaşlara, işsizlere, çocuklu asgari ücretli işçilere, düşük emekli maaşı alan vatandaşlara ve yaşlılık aylığı alan vatandaşlara kira yardımı yapılmasını , askıda kira fonu ile bu vatandaşların kiralarının karşılanmasını talep etti.

Sizce gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gelir sadece ev kirasindan olan bagkur emeklisi. 2500 TL ile geçinmesi zor olduğuna göre bu kişinin durumu askeri ücretli maaşı olan kişiden daha kötü. Bu uygulama geçici bir çözümdür ödemeyenler için ama çözüm kökten olmalı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askıdan zıyade ev sahıplerıne birileri dur demelı zam zam ev tutamıyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabıkı gelmelı ama zorr yapmazlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kkk