İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında 5300 TL yardım ödemeleri başladı: İşte başvuru şartları ve formu 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında 5300 TL yardım ödemeleri başladı: İşte başvuru şartları ve formu 2024

Son dakika haberi: İhtiyaç sahibi ailelere 5300 TL'lik yardım ödemeleri başladı. Peki başvuru nasıl yapılacak?

Sosyal Yardımlar 19 Mart 2024 4
İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında 5300 TL yardım ödemeleri başladı: İşte başvuru şartları ve formu 2024

Aile Bakanı açıkladı: Ramazan ayında ailelere 5300 TL'lik destek ödemesi başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için bu ay ailelere 884.7 milyon liralık destek ödemesi yapıldığını söyledi.

Bakan SED yardımı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz” ifadelerini kullandı ve ailelere 5330 TL'lik destek ödemesi yapıldığını söyledi.

Bakan yaptığı açıklamada çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların her açıdan desteklendiğini ve hizmetleri çeşitlendirdiklerini söyledi.

SED yardımı ile bu kapsamda çocukların ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklendiğini söyleyen Bakan, “Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayına ilişkin 884,7 milyon TL SED ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı.

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

SED yardımı başvurusu e devlet kapısı üzerinden yapılıyor. Başvuru yapmak isteyenler ile ilgili, "Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde düzenli geliri bulunmayan ailelerin çocukları ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmaktadır. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti için yapılan başvurulara yapılan araştırma inceleme ve değerlendirme sonucunda karar verilmektedir. Bu nedenle aşağıdaki bilgilendirmeyi okuduktan sonra başvuru için karar veriniz. İsterseniz ikamet ettiğiniz ilde size en yakın sosyal hizmet merkezine dilekçeyle veya şahsen başvuruda bulunabilirsiniz" denildi ve başvuru şartlarının şu şekilde olduğuna yer verildi:

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

SED YARDIMI, ÇOCUĞU OKULA GİDEN AİLELERE YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

SED yardımı başvurusu, aşağıdaki videoda belirtilen adımların takip edilmesi ile birlikte yapılacak:

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Oğlum dmd yani kas hastası tedavi için dışarıya gitmemiz gerekiyor ama maddi durumum dan dolayı gidemiyorum sed yardım başvurusu yaptım ama boşanmış yada ebebiyinlerden biri vefat etmiş olmalı deniliyor çok saçma ihtiyacım olmasa neden başvuru yapayim
Ziyaretçi 2 Ay Önce
47 yaşındayım evim kira aldığım nafaka ve sosyal yardimlaşmadan aldiğim nakitle geciniyorum iki oğlum var biri askerden yeni geldi diğeri üniversiteye hazırlanıyor iş yok . Ölursek belki yardım edersiniz Yeri geldi kuru ekmek yedim çocuklarımla Ne diyeyim artik
Ziyaretçi 2 Ay Önce
işi olmayan gençlerde verilsin bayram hasligi sayım bakanım birsuri genç çocuklar var onlarda Bayram hasligi verilsin saygilarimla
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Diger dar gelir li ailere in coçukları olacak soruyorum size aile destek yardımı ile cen meye calışıyoruz bunada bir çare bulunmalı