İhtiyaç sahibi ailelere 81 ilde Ramazan kolisi ve 700 Tl gıda yardımı başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İhtiyaç sahibi ailelere 81 ilde Ramazan kolisi ve 700 Tl gıda yardımı başvurusu başladı

Son dakika haberi: 81 ilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan Kolisi verilecek. Verilecek Ramazan kolisi için başvuru detayları yazımızda.

Ramazan imsakiyesi 2023 25 Mart 2023 09:23 0
İhtiyaç sahibi ailelere 81 ilde Ramazan kolisi ve 700 Tl gıda yardımı başvurusu başladı

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi verilecek: İşte başvurusu.

İhtyiaç sahibi vatandaşlara Ramzzan kolisi verileceği açıklandı. Kızılay, Sosyal Yardımlaşma vce Dayanışma Vakıfları, belediyeler ve diğer dernekler, kuruluşlar tarafından verilen Ramazan kolisi için başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu yazımızda yardım kolisi başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

BELEDİYELER VERİYOR

Birçok ilde ve ilçede belediyeler, il, ilçe ve köylerde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı yapmaktadır. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte gıda yardımları hızlandı ve gıdaya ihtiyacı olan vatandaşlara yardım yapılacağı bildirildi. Belediyelerin Ramazan kolisi yardımına başvuru yapmak için belediyeye müracaat etmeniz gerekmektedir.

Belediyelere e devlet kapısı üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Aşağıdaki gibi e devlet arama kısmına sosyal yardım talebi ve sorgulama yazdığınızda e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım Talebi ve Sorgulama (İçişleri Bakanlığı) kısmı çıkıyor. Buna tıklayarak giriş yapın ve bu sayfadan gıda talebinizi belediyelere iletin.

SYDV'LER VERİYOR

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi verilmektedir. Ramazan kolisi almak isteyenlerin e devlet kapısı üzerinden SYDV'lere başvuru yapması gerekmektedir. E devlet kapısı üzerinden sosyal yardım başvuru hizmeti kısmına giderek Ramazan Kolisi başvurunuzu yapabileceksiniz.

KIZILAY GIDA KOLİSİ

Gıda paketi veren bir diğer kuruluş ise Kızılay, Türk Kızılayı resmi internet adresi iletişim kısmından iletişim formunu doldurarak gıda yardımında başvurabilirsiniz.

Kızılay iletişim formu üzerinde Yukarıdaki Gibi Başvuru Nedeni yazan kısımda İhtiyaç Sahibi yazarak alttaki mesajınız kısmına gıda yardımı talebinizi iletebilirsiniz.

YARDIM YAPAN DİĞER VAKIF VE KURULUŞLAR

Yukarıda sayılan yanı sıra daha birçok dernek ve vakıf, vatandaşlara gıda yardımları yapmaktadır. İHH İnsani Yardım Vakfı, SYDV'ler, Ahbap Derneği, Deniz Feneri ve Diyanet Vakfı başta olmak üzere kuruluşlara başvuru yaparak gıda talebinde bulunabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç