İhracatçılar: 'Dolar Kuru Yükselmeli'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İhracatçılar: 'Dolar Kuru Yükselmeli'

TİM Başkanı Mustafa Gültepe yaptığı son açıklamada doların enflasyonla birlikte artması gerektiğini söyledi.

İş Dünyası 29 Kasım 2022 08:39 0
İhracatçılar: 'Dolar Kuru Yükselmeli'

Son Dakika... TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den döviz kuru açıklaması: Doların artması gerekiyor.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe bir son dakika açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada Gültepe, döviz kuru, finansmana erişim ve ihracata değindi ve döviz kurunun artması konusunda “Rakiplerimizle rekabet edebilmemiz için fiyat tutturmamız gerekiyor. Bu noktada kurların bizi destekleyecek seviyeye gelmesini bekliyoruz. Enflasyon 3 artıyorsa kurlar da 3 artmalı” dedi.

Gültepe açıklamasında politika faizinin düşük olmasının iyi olduğunu, yüzde 5'e bile düşebileceğini, buna tercih ettiklerini, finansmana ulaşmak istediklerini söyleyerek, "Politika faizi 9’a düştü. İhracatçı olarak yüzde 5 olmasını tercih ederiz. Finansmana ulaşmak istiyoruz, dolayısıyla kredinin ucuz olması lazım. Faiz düşük olduğunda normalde dövizin de yukarıda olması gerekiyor. Finansmana ulaşabilirsek düşük faiz işimize geliyor. Faizlerin Bu açıdan inmesini doğru buluyorum ama kurun bu seviyede kalmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

DOLAR DÜŞERSE...

Gültepe açıklamasında doların düşmesi , faizlerin artması durumunda yaşanacakları değerlendirdi ve "Faiz yukarı çıksa, döviz aşağıya gelse hem ucuz maliyetli para bulamayız hem de aldığımız para azalacak. Bir kapan oluşur. Bazı adımlar enflasyonu artırmamak için yapılıyor" ifadelerini kullandı.

DOLARIN ARTMASI

Fiyat tutturmak için kurların destekleme noktasına gelmesi gerektiğini söyleyen Gültepe, "Fiyat tutturma noktasında kurların bizi destekleyecek noktaya gelmesini bekliyoruz. Rekabet edeceğimiz bir ortamın oluşmasını istiyoruz. Enflasyon 3 artıyorsa kurlar da 3 artmalı. Biz de maliyetimizi bilerek fiyatımızı belirleyebilelim" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç