İçişleri Göç İdaresi KPSS'siz Kura ile Temizlik Görevlisi Alımı: İşte İŞKUR Personel Alımı Başvuru Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Göç İdaresi KPSS'siz Kura ile Temizlik Görevlisi Alımı: İşte İŞKUR Personel Alımı Başvuru Ekranı

İçişleri Bakanlığı bünyesine en az ilkokul mezunlarından KPSS'siz temizlik personeli alımı yapılacağı açıklandı. İlan sayfamızda.

Kamu 23 Mayıs 2022 00:18 12
İçişleri Göç İdaresi KPSS'siz Kura ile Temizlik Görevlisi Alımı: İşte İŞKUR Personel Alımı Başvuru Ekranı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı en az ilkokul mezunu temizlik personeli alımı yapacak.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından az önce bir duyuru yayımlandı ve en az ilkokul mezunu adaylar arasından KPSS puan şartı aranmadan temizlik personeli alımı yapılacağına yer verildi. Kura ile yapılacak temizlik personeli alımında başvurular İŞKUR üzerinden alınacak.

Göç İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi kapsamında yapılacak işçi alımında adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca İŞKUR aracılığıyla alınacak.

60 TEMİZLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPILACAK

Bugün yayımlanan ilanda toplamda 60 temizlik personeli alımı yapılacağına yer verildi. İlana başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

1- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

2- İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

- İlan tarihi itibarıyla askerlikle ilişiği bulunmamak, (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

- Kamusal haklardan mahrum bulunmamak,

- Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

- İşe alınacak işçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

-Yukarıda yer alan Sürekli İşçi kadroları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Başvurular sadece bir il için yapılacaktır. Birden fazla il için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan - sınav sürecinin her aşamasında Başkanlıkça sonlandırılacaktır. Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, istihdam işlemleri yapılmış ise işlemleri iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

- En az ilköğretim en fazla lise mezunu olmak,

- İlan tarihi itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,

- İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak,

- Adayların 24 saat esasına göre vardiyalı çalışmasına ve dış mekânda çalışmasına engel durumunun olmaması,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER VE SAYI DAĞILIMI

BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

İlana başvurular 23 ile 27 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

İçişleri Göç İdaresi tarafından ilan İŞKUR üzerinden de yayımlandı ve başvurular alınmaya başlandı.  İŞKUR'da yayımlanan ilan şu şekilde:

BAŞVURU ADIMLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir. 

Yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARI yazan kısma tıklayın. Daha sonra iş arama sayfası karşınıza çıkacak. Bu sayfada İLAN NO yazan kısımda, yukarıdaki resimde sağ tarafta gösterdiğimiz ilan numarasını yazın ve ARA butonuan tıklayın. İlan aşağıda sıralanacaktır.

SONUÇLARINDAN, YENİ İŞÇİ ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Hem yaş sınırı var hem emekli olabilmek 25 yıl çalışma şartı 58yas emekli olmak için uğraş dur nasıl çalışıp prim doldurup 60yasinda emekli olalım yazıklar olsun aç kaldık ne iş var ne yardım var Suriyeli beslesinler. Vatan bizim sefil rezil olan biziz sefa süren mülteciler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
32 yaşında işsiz kaldım 8 kişi alınacak kesinlikle çıkmaz birde 30 yaş şartı koyuyor sunuz emeklilik 60 nasıl olacak bu işler reis oy verdik artık 2 yıldır gerçekten kimseye oy yok asla veya başkaları vereceğiz artık bu nedir yav intihar mı edelim yani
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vallahi yazık bıktık artık sevgili cumhur başkanımız siz hala bu vatana çalışmak için can atıyorsunuz ama işe alımlarda yaş sınırı koyduruyorsunuz kırkbeş üstü insanlara yada işe alımlarda öyle yaş sınırları varki siz bu yaş da ugraşa biliyorsanız biz hayli hayli yaparız bunu düzeltin lütfen yok sa bu yaşta olanlardan çok oy kaybetceksiniz sevgiler inşallah görürsünüz bu yorumları yada size bilgi verirler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yorumlara bende katılıyorum emeklilik yaşı 60 şalışma yaşı 35 yaştan aşağı peki bu vatandaşlar nasıl emekli olacak. Yaş sınırı kalsıksın lütven. Ozaman 35 yaş altı kişilerinden oy kullanmaya yaşı yetmiycek.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Seçim yatırımı yapıyorlar ama koyma suyla değirmen dönmez hak hukuk guven olmazsa zor