İçişleri Bakanlığı ve Huzurevlerine KPSS'siz kura ile 3 bin 500 işçi alımı başvurusu başladı: İşte işkur TYP başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı ve Huzurevlerine KPSS'siz kura ile 3 bin 500 işçi alımı başvurusu başladı: İşte işkur TYP başvuru

İçişleri Bakanlığı ve Huzurevlerine KPSS puan şartı aranmadan işçi alımı yapılacağı açıklandı. 3 bin 500 işçi alımında başvuru bilgileri finans7.com'da.

TYP 20 Mart 2023 10:11 0
İçişleri Bakanlığı ve Huzurevlerine KPSS'siz kura ile 3 bin 500 işçi alımı başvurusu başladı: İşte işkur TYP başvuru

30 şehre KPSS'siz personel ve işçi alımı başladı.

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında birçok şehre TYP kapsdamında işçi ve personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yayınlanan ilanlara baktığmızda başvuruların internetten başladığı görülürken alım sayısının 3 binleri geçtiği görülüyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu alımın başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE HUZUREVLERİNE KPSS'SİZ ALIM BAŞLADI

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında İçişleri Bakanlığı bünyesine valilik ve kaymakamlıklara, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile huzurevlerine alım yapıldığına yer verildi. KPSS puan şartı aranmadan yapılan 3 bin 500 işçi alımında adaylar, TYP kapsamında kamuda geçici olarak çalıştırılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

"Afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır" ifadeleri ile yayınlanan TYP ilanlarına baktığımızda başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektiğine yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

ALIM YAPILAN İLLER

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki videoda gösterildiği gibi başvurusunu İŞKUR üzerinden yapması gerekmektedir:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç