İçişleri Bakanlığı ve Huzurevleri KPSS'siz 2 bin işçi alımı yapıyor 2023 işkur TYP başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı ve Huzurevleri KPSS'siz 2 bin işçi alımı yapıyor 2023 işkur TYP başvuru

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında TYP kapsamında 2 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi. KPSS'siz alımın detayları yazımızda.

TYP 23 Mart 2023 09:52 1
İçişleri Bakanlığı ve Huzurevleri KPSS'siz 2 bin işçi alımı yapıyor 2023 işkur TYP başvuru

Huzurevleri ve İçişleri Bakanlığı'ndan dev işçi alımı.

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayınlandı. Yayınlanan duyurularda KPSS puan şartı aranmadan işçi alımı yapılacağına yer verilirken başvuruların İŞKUR üzerinden başladığına yer verildi. Sınavsız kura ile yapılan işçi alımının başvuru bilgileri finans7.com'da.

GEÇİCİ ALIM YAPILIYOR

İŞKUR'dan yayınlanan personel alımlarına baktığımızda, istihdamın TYP kapsamında yapılacağı ve alınacak personellerin devlet bünyesinde geçici süreli olacağına yer verildi. İş süresince çalışanlara asgari ücret tutarında maaş verilecek. İş süresi bitiminde ise adaylar işsiz kalacak.

Yayınlanan ilanlara baktığımızda alınacak adayların huzurevlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ilçe müdürlüklerinde, yaşlı bakım evlerinde, valilikler, kaymakamlıklar, valilik yazı işleri müdürlükleri bünyesinde istihdam edileceği görüldü.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK İLLER VE KURUMLARA DAĞILIMI

İŞKUR üzerinde yayınlanan personel işçi alımı duyurusu şu şekilde:

BAŞVURU ŞARTLARI

Alınacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

BAŞVURU ŞEKLİ

TYP personel alımı ilanlarına başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvurunun nasıl yapılacağını aşağıdaki videoda anlattık:

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Bakan bey typ kaldiracaz demisti hala bu typ bitmedi stajer kursiyer adi ustunde kadrolulara köle ihci hic haklari yok birseye tasorene bile kadro var biz typ noter cekilili asil listede meb 9.9.2022 baslqngic 2. Donem nisan son kimse basvurmasin bu pragrama bizler kamudayiz ama bi tasaoron kadar hakkimiz yok hic birsey yok