İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? Nasıl Sorgulama Yapılır 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? Nasıl Sorgulama Yapılır 2022

İçişleri Bakanloığı personel alımı mülakat sonuçları bekleniyor. İşte sonuçlar hakkında son bilgiler.

Eğitim 21 Eylül 2022 11:29 0
İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Mülakat Sonuçları Açıklandı mı? Nasıl Sorgulama Yapılır 2022

İçişleri Bakanlığı persone lalımı mülakat sonuçları açıklandı mı?

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli personel alımı başvuruları geçen aylarda alınmış ve mülakatlar geçen haftalarda tamamlanmıştı. Mülakatların tamamlanmasının ardından personel alımı mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada mülakatlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sözlü sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve en az 70 puan alanlar başarılı sayılır. Sözlü sınavda, her üyenin vermiş olduğu puanın aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü sınav puanı tespit edilecektir. Her aday için verilen sözlü sınav puanı adayın başarı puanını oluşturur. Sözlü puanları aynı olan adayların olması durumunda, KPSS puanı en yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

İlan edilen pozisyon unvan sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulması halinde en fazla bir katına kadar yedek aday belirlenebilecektir.

Sözlü sınavından en az 70 puan almış olmak, sınav sonuçlarına göre asıl ve yedek aday sıralamasına giremeyen adaylar için herhangi bir hak teşkil etmeyecektir.

Sözlü sınav sonuçları, asıl ve yedek adaylar ile ilgili bilgilendirme, Bakanlığımızca belirlenecek tarihte e- devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden adaylara bildirilecektir. 

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Sonuç açıklama tarihi henüz belli değil. Ancak Eylül sonuna kadar sonuçların açıklanması bekleniyor. Siz hangi kadroya başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Sonuçlar açıklanınca haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç