İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte KPSS Taban Puanları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte KPSS Taban Puanları

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan 3 bin 546 personel alımının sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son alımdaki KPSS taban puanları ve beklenen sonuç tarihi.

Yaşam 19 Haz 2022 23:06 1
İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte KPSS Taban Puanları

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları 21 Haziran 2022 günü sona eriyor. Başvurusunu e devlet kapısı üzerinden yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Biz de finans7.coö olarak bu yazımızda personel alımı sonuçlarına ilişkin detaylara yer verdik.

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

İçişleri Bakanlığı personel alımı aşağıdaki kadrolara yapılıyor:

3 TERCİH YAPABİLECEK

İçişleri Bakanlığı personel alımına başvuru yapan adaylar 3 tercih yapabilecek. 

PERSONELLERE NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

İçişleri Bakanlığı personel alımında adaylara verilecek maaşlar şu şekilde açıklandı:

KAÇ KATI ADAY MÜLAKATA ÇAĞRILACAK?

Personel alımında her kadro için 5 katı kadar aday mülakata çağrılacak. KPSS 60 puan ile herkes başvuru yapabilecek. Ancak her kadro ve il için başvuru yapan en yükske adaydan başlanarak alınacak kadronun 5 katı kadar aday mülakata çağrılacak.

KPSS TABAN PUANI KAÇ OLACAK?

Son alımda büro personeli için KPSS taban puanları tablosu aşağıdadır:

Ön lisans için TIKLAYIN

Lisans için TIKLAYIN

Siz hangi kadroya , hangi şehre başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları ile ilgili şu açıklama yapıldı: 

1- Başvurular tamamlandıktan sonra ilan edilen pozisyon unvan sayısının 5 katı arasına giren adayların başvuruları, modülde yer alan başvuru belgeleri üzerinden ilgili sınav komisyonlarınca kontrol edilecektir. Bu nedenle adayların başvuru yaparken, başvurusunu modüle kaydettiklerinden ve kaydettikleri bilgiler ile sisteme yükledikleri evrakların doğruluğundan emin olmaları gerekmektedir. Yapılan inceleme sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları red edilerek SMS ve e-posta ile ilgili adaylara bildirim yapılacaktır. Bu nedenle başvuru esnasında adayların kendilerine ait cep telefon numaralarını modüle doğru olarak giriş yapmaları önem arz etmektedir.

2- İlgili pozisyon unvanı ve yer için 5 katı sıralamasına giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylarında başvuruları değerlendirilmeye alınacaktır. Bu durumda olan adaylar alfabetik soyadı sıralamasına tabi tutulacaktır.

Sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli değil. Ancak sonuçların kısa sürede açıklanması bekleniyor. 2019 yılında ve 2021 yılında yapılan personel alımlarında sonuçlar, başvuru bittikten sonraki 2 hafta içinda açıklanmıştı.

Buna göre bakacak olursak İçişleri Bakanlığı 3 bin 546 personel alımı başvuru sonuçlarının 4 Temmuz tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenlik görevlisi taban puan kaç olur ortaöğretim