İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Açıklandı (KPSS Taban Puanlar Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru Sonuç Sorgulama)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Açıklandı (KPSS Taban Puanlar Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru Sonuç Sorgulama)

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 3 bin 546 personel alımı başvuru sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

Kamu 28 Haz 2022 16:02 26
İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Açıklandı (KPSS Taban Puanlar Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru Sonuç Sorgulama)

Son dakika : İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı 2022 yılı 3 bin 546 4/B personel alımı başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre 17 bin 730 aday sözleşmeli personel olarak çalıştırmak için mülakatlara alınacak. 

İçişleri Bakanlığı resmi sayfasından yapılan açıklama şu şekilde:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere toplam 3.546 adet personel alımı yapılacağı ilan edilmiş ve başvurular, 17-21 Haziran 2022 tarihleri arasında E-devlet üzerinden elektronik ortamda alınmıştır.
 
5 katı kadar aday belirleme işlemi; ilan edilen pozisyon unvan sayısının adayların KPSS puanına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yaptıkları tercih sıralaması göz önünde bulundurularak sadece bir yer (merkez veya taşra) ve pozisyon unvanı için gerçekleştirilmiştir.

İlan edilen pozisyon unvan sayısının 5 katı arasına giren adayların başvurusu ve başvuru belgeleri, modülde yer alan başvuru belgeleri üzerinden ilgili sınav komisyonlarınca (adayın, ilan edilen pozisyon unvan sayısının 5 katı içerisine girdiği yer; Bakanlık merkez teşkilatı ise Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü, Taşra teşkilatı ise ilan edilen pozisyon unvanları için pozisyon unvanının bulunduğu Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüğü) kontrol edilecektir. İlgili sınav komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilen adayların başvuruları “Red” edilerek SMS ve e-posta ile ilgili adaylara bildirim yapılacaktır.

Başvuru değerlendirme sonuçlarına itirazlar; 30 Haziran- 01 Temmuz 2022 tarihleri arasında hafta içi (09:30 17:30) mesai saatleri arasında ilgili sınav komisyonlarına yazılı olarak, itirazda bulunulan hususların belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir. İtiraz üzerine Sınav Komisyonlarınca verilen kararlar kesin olup, itiraz için belirtilen tarih ve saat aralığı dışında evrak kaydına veya faksına iletilen itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.
 
Adaylar başvurularına ait durumunu;E-devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Sınav ile ilgili bilgilendirmeler için adaylara herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır.
 
Bakanlığımız web sayfasında yayımlanan duyurular ile E-devlet üzerinden “Başvurularım” sekmesindedurum bilgisinin takip edilmemesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır."

SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Sonuçlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Linke tıklayın. Daha sonra e devlet şifreniz ve tc kimlik numaranızle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda, aşağıdaki gibi BAŞVURU/TERCİH DEĞERLENDİRME BİLGİLERİ kısmına tıklayın. Buna tıkladıktan sonra sonucunuz karşınıza çıkacak.

Sonucunuza baktıktan sonra aşağıdaki yorum kısmında diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

KPSS TABAN PUANLARI 

2022 yılı personel alımında KPSS taban puanları , sadece sonuç sorgulama ekranında yayınlandı. Finans7.com olarak ulaştığımız bilgiye göre 3 şehrin büro personeli taban puanları şu şekilde oldu: 

Ön lisans Şanlıurfa Büro Personeli: 80.58214

Ön Lisans Hatay Büro Personeli: 79,43666

Ön Lisans Adana Büro Personeli: 81,70594

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YENİ İLAN 112 ACİL SERVİSLERE

Bir sonraki ilan 112 acil servislere yapılacak. İlan tarihi henüz belli değil. Ancak ilan geldiğinde finans7.com olarak hemen takipçilerimize bildireceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (26)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sınav yeri ve saati nerden görebiliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sınav yeri ve saati ne zaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yukarıda üç nokta var oraya basıp masaüstü sitesi derseniz bütün herşeyi görebilirsiniz yoksa yan çevirmeniz bile birşeye yaramıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yukarıda üç nokta var oraya basıp masaüstü sitesi derseniz bütün herşeyi görebilirsiniz yoksa yan çevirmeniz bile birşeye yaramıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ekran yarısı gözüküyor onu nasıl duzletcez