İBB'den yeni evlenecek gençlere 15 bin TL destek: Başvuru başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İBB'den yeni evlenecek gençlere 15 bin TL destek: Başvuru başladı

Yeni evlenecek gençlere nakdi destek hakkında açıklama geldi. İBB'den gelen açıklamada destek başvurularının başladığına yer verildi.

Ekonomi 4 Şubat 2024 0
İBB'den yeni evlenecek gençlere 15 bin TL destek: Başvuru başladı

Yeni evlenen çiftlere 15 bin TL verilecek: Başvuru başladı.

İBB'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada artan enflasyon ve yoksulluk nedeniyle yeni evlenen çiftlere verilen 7 bin liralık maddi desteğin artırıldığı ve evlenecek gençlere 15 bin TL'lik destek verileceği bildirildi.

Geçen sene 14 Nisan'da başlatılan uygulamada bugüne kadar 8 bin 682 çifte destek verilirken başvuruların internet üzerinden yapılabildiğine ya da telefon üzerinden de müracaatların alınabildiğine yer verildi.

Başvuru yapmak isteyenlerin Alo 153 Çözüm Merkezi veya İstanbul Senin Uygulaması ya da Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru ("sosyalyardim.ibb.gov.tr") adlı kanal üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu sosyal desteğe başvuru yapacaklarda aranan şartlara baktığımızda koşulların şu şekilde olduğu görülüyor:

- TC vatandaşı olması

- İstanbul’da ikamet etmesi

- Çiftlerin her birinin 18 yaş üstü olması

- Medeni durumunun “evli” ibaresi haricinde olması

- Birden fazla evlilik yardımı başvurusunun bulunmaması

- Nikâh tarihinin başvuru tarihinden itibaren en fazla 90 gün sonra olması

SÜREÇ NASIL OLUYOR?

Peki süreç nasıl işliyor? Yukarıdaki şartları taşıyan ve başvurusunu belirtilen kanallar üzerinden yapan kişiler incelemeye alınır ve gelir durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılır. Başvuru sahibinin kadın ya da erkek olmasına bakılmadan destek kadına verilir. Kadın ya da erkeğin birinin İstanbul'da yaşaması başvuru için yeterli. Her ikisinin de İstanbul'da ikamet etmesi gibi bir şart yok.

Değerlendirme sürecinden sonra nakit destek ödemesi kadının banka hesabına yapılıyor. Ödeme resmi nikahtan hemen sonra yatırılıyor. Evlilik sonrası her iki kişinin de ikametinin İstanbul'da olması gerekiyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç