iBB, yurt ve burs başvuru tarihlerini açıkladı: Yurtlar nerede, burs ne kadar 2023 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

iBB, yurt ve burs başvuru tarihlerini açıkladı: Yurtlar nerede, burs ne kadar 2023 2024

Son dakika haberi: İBB'den 2023 2024 eğitim öğretim yılı yurt ve burs hakkında açıklama geldi. İşte başvuru tarihleri.

Eğitim 20 Ağu 2023 12:12 1
iBB, yurt ve burs başvuru tarihlerini açıkladı: Yurtlar nerede, burs ne kadar 2023 2024

İBB'den yurt başvurusu hakkında son dakika açıklaması: İşte şartları.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında yurt başvurusuna dair bilgilere yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda yurt başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

BURS, YURT VE DİĞER İMKANLAR

 

İş İmkânı
İBB Yurtlarında barınma hizmeti alan gençler talep etmeleri durumunda yarı zamanlı çalışma imkanı elde etmektedir. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığı ile gençlerin hangi alanlarda ve ne tür işlerde çalışmak istedikleri tespit edilmektedir. Derslerini aksatmayacak şekilde planlanan çalışma programları neticesinde yurt öğrencilerine İBB sosyal tesislerinde, BELTUR kafe ve restoranlarda ve özel sektörde yarı zamanlı olarak çalışma fırsatı sunulmaktadır.

Staj İmkânı
Yurtlarda kalan ve talepte bulunan öğrenciler eğitim aldıkları bölümlerle ilgili olarak İBB bünyesinde bir birim ya da hizmet alanı yer alıyorsa bu alanlarda staj yapabilmektedir.

Eğitim
İBB, yurt öğrencisi gençlerin gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler düzenlemektedir. Özellikle kız yurtlarında öğrencilerin kadın haklarıyla ilgili bilgilendirilmelerini sağlayan seminer programları gerçekleştiren İBB, yurt öğrencilerini İngilizce eğitimlerine, kişisel gelişimlerine katkı sağlayan Kariyer Eğitim Günlerine ve gençlik ofislerinde gerçekleştirilen diğer eğitimlere dâhil etmektedir.

Burs İmkânları
Yurt öğrencileri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan ‘Genç Üniversiteli Eğitim Desteği ’ne de başvurabilmektedir. 6000 TL olarak sağlanan destek için başvurular İstanbul Senin uygulaması üzerinden alınmaktadır.

Kültürel Etkinlikler
İstanbul’a ilk kez üniversite eğitimi için gelen gençlerin şehri yakından tanımaları için tarih ve kültür gezileri düzenlenmektedir. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğünün ‘Gez İstanbul’ projesine dahil edilen öğrenciler yıl içinde Galata, Sultanahmet ve Balat başta olmak üzere İstanbul’un tarih ve kültür mirası onlarca yapıyı ve eseri yakından görme fırsatı elde etmektedir.

Sanatsal Etkinlikler
İBB Yurtlarının öğrencileri sevilen sanatçı ve grupların konserlerine ücretsiz olarak katılabilmektedir. Yurt yönetimleri tarafından etkinliklerle ilgili önceden bilgilendirilen öğrenciler sevilen sanatçıların konserlerine ücretsiz olarak katılmıştır. Öğrencilerin, İBB’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere katılmaları yeni akademik yılda da devam edecektir.

Spor Etkinlikleri
İlgi duyan öğrencilerin İstanbul takımlarının spor müsabakalarına ücretsiz katılmalarını sağlayan İBB, yıl içine öğrencilerin bizzat katılımcı olarak yer aldıkları Spor Şöleni de düzenlemektedir. Öğrenciler İBB Yurtları Spor Şöleni’nde yüzmeden futbola, okçuluktan voleybola hem müsabaka heyecanı yaşamakta hem de iki gün boyunca doyasıya eğlenme imkanı elde etmektedir. 2023 – 2024 akademik yılında spor etkinliklerinin artması ve tüm yurt öğrencilerinin katılımı ile yapılması planlanmaktadır.

Sosyal Etkinlikler
Doğa ile iç içe gerçekleştirilen Paintball organizasyonu öğrencilerin katılımına açık olarak düzenlenmektedir. Her yurttan öğrencilerin kendi takımları ile katıldıkları etkinlik farklı yurt öğrencilerinin birbirlerini tanımalarını, kaynaşmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamaktadır.

Öğrenci Kulüpleri
İBB Yurtlarına kalan gençler oluşturdukları öğrenci kulüpleri ile İBB Gençlik Ofislerinde toplantı, eğitim ve seminer programları düzenleyebilmektedir. Son olarak İBB Yurt Bülteni’ni hazırlayan öğrencilerin bir araya geldiği İBB Gençlik Ofisleri önceden talep edilmesi durumunda öğrencilere tahsis edilmektedir.

Psikososyal Destek
Yurtlarımızda barınan ve talepte bulunan öğrencilerimize Psikososyal Destek Birimi vasıtasıyla danışmanlık desteği verilmektedir. Talepte bulunan ve İBB Psikolojik Danışmanlık Merkezine yönlendirilen ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilmektedir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrencilerimiz yurt yönetimine taleplerini iletmeleri durumunda PDM’lerden randevu işlemleri için gerekli çalışma yapılmaktadır.

YURTLAR NEREDE?

BAŞVURU BİLGİLERİ

İBB'den gelen son dakika açıklamasında yurt başvurusu yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerektiğine yer verildi:

1. T.C. vatandaşı olmak,

2. Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

3. Öğrencinin öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içerisinde yer alması,

4. Ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması.

5. Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması.

6. Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.

7. Kamu personeli olmaması.

8. Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

9. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.

Yurt başvurusu başladığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

BAŞVURU

iBB'den başvuru adımları ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, müracaatların 21 Ağustos 2023 tarihinde başlayacağına yer verildi. İşte başvuru takvimi:

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yurt başvurusu için üniversite kaydı istiyor ama 28 ağustosta kayıtlar başlıyor yeni üni kazanan biri nasıl başvuracak