iBB Yenidoğan paketi başvurusu nasıl yapılır 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

iBB Yenidoğan paketi başvurusu nasıl yapılır 2024

İBB Yenidoğan paketi başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte gelen son dakika açıklaması ve yenidoğan paketi başvuru bilgileri.

Sosyal Yardımlar 7 Nisan 2024 0
iBB Yenidoğan paketi başvurusu nasıl yapılır 2024

İBB Yenidoğan paketi başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada seçimlerden sonra yenidoğan paketinin başvurusunun devam ettiğine yer verildi. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılacak sosyal yardıma baktığımızda destekte aşağıdaki ürünlerin olduğu görülüyor:

bebek park yatak,

bebek çantası,

hastane çıkışı zıbın takımı,

2’li biberon,

alt açma örtüsü,

dijital ateş ölçer,

saç ve bakım şampuanı bakım yağı,

124’lü bebek bezi,

12 paket 72’li ıslak mendil,

bebek reflü yatağı,

6’li bebek bakım seti (tarak, tırnak törpüsü, tırnak makası, banyo süngeri, burun aspiratörü, fırça)

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu sosyal yardıma başvuru yapacaklarn aşağıdaki şartlar taşıması gerekmektedir:

"Sosyoekonomik değerlendirme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hamile kadınlar destekten yararlanabiliyor. İstanbul’da ikamet eden, 18 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları destek paketine başvuru yapabilir"

BAŞVURU BİLGİLERİ

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal belediyecilikte öncü hizmetleriyle dar gelirli ailelerin yanında oldu. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz Halk Süt ulaştırıldı. Anne Kart ile ulaşım ücretsiz hale getirildi. Askıda Fatura ile sımsıcak bir dayanışma ağı örüldü. Kreşler ve daha pek çok ayni ve nakdi destek, imkanı kısıtlı İstanbullulara sağlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan destekler arasında yer alan Yenidoğan Destek Paketi’ne başvurularda kolaylığa gidildi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı eliyle 2021 yılında başlatılan paketten daha çok sayıda kişinin faydalanması için başvuru kanalları genişletildi. Doğum yapan annenin tüm ihtiyacı bir pakette toplayan Yenidoğan Destek Paketi’ne artık İstanbul Senin uygulaması ve  sosyalyardim.ibb.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecek. Alo 153 Çözüm Merkezi de başvuru almaya devam edecek" ifadeleri ile yapılan son dakika açıklamasında başvuruya ilişkin bilgilere şu şekilde yer verildi:

"İBB, ihtiyaç sahibi aileler için başlattığı bebeklerinin ilk 4 aylık ihtiyacını karşılayacak Yenidoğan Destek Paketi’ne başvuruyu kolaylaştırdı. Yenidoğan Desteğine artık İstanbul Senin uygulaması ile Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) internet adresi üzerinden de başvuru yapılabilecek"

Başvurular "https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/" adresi üzerinden yapılıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç