Hyundai i10 Kalkıyor: Yerine 2 Yeni Elektrikli Araba Geliyor İşte Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hyundai i10 Kalkıyor: Yerine 2 Yeni Elektrikli Araba Geliyor İşte Fiyatı

Otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Hyundai'nin en çok satan araçlarından i10'un yerine 2 yeni model geliyor.

Fiyat Listesi 12 Ağu 2022 23:46 2
Hyundai i10 Kalkıyor: Yerine 2 Yeni Elektrikli Araba Geliyor İşte Fiyatı

Hyundai İ10'un yerine 2 küçük elektrikli araç geliyor.

Otomotiv sektörünün dev kuruluşu Hyundai'den radikal bir karar geldi. Gelen son dakika bligilerine göre Hyundai, i10 modelinin yerini alacak iki araç üzerinde çalışmaya başladı. Kreli otomobil üreticisi, hem gövde hem stil açısından i10'un yerini alacak bir Crossover tipi araç tasarlamaya başladı. 

Konu ile ilgili gelen son dakika bilgilerine göre Hyundai, Avrupa'da benzer modellere sahip olan diğer üreticilerle rekabet etmesi için söz konusu araçları daha düşük maliyetlere üretmeye çalışacak. EV adı verileceği açıklanan yeni modellerin elektrikli olacağı öğrenildi.

Söz konusu bilgi Hyundai'nin Avrupa pazarlama patronu Andreas-Christoph Hofmann tarafındna da doğrulandı. 

FİYATI BELLİ OLDU

Söz konusu aracın Avrupa'da 20 bin Euro'luk fiyattan satışa sunulması bekleniyor. 2024 yılında piyasaya çıkması beklenen aracın güncel kura göre hesaplanan fiyatı 367 bin 600 lira. Tabi bu fiyata Türkiye'de ÖTV , KDV ve diğer vergiler eklenecek. Sizce fiyatı uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Türkiye'de asgari ücretle çalışan biri vergisiz fiyatını 67 asgari ücretle öderken Avrupa'da 1500 Euro asgari ücret alan bir kişi bu aracı 13-14 asgari ücrete alabiliyor.

Konu ile ilgli yapılan açıklamada Hofmann, "Yeni mini EV'ler muhtemelen Kuzey Amerika'ya ulaşamayacak, bu yüzden büyük olasılıkla sadece Avrupa'da ve birkaç başka pazarda satılacaklar." dedi. Hofmann ayrıca Automotive News Europe'a, Hyundai'nin 2030 yılına kadar sadece Avrupa'da 11 yeni elektrikli otomobil piyasaya süreceğini söyledi ve otomobil üreticisinin küçük, uygun fiyatlı araçlardan kar elde etmesinin zor olduğunu ve çok küçük EV'ler yaratma olasılığının teknik zorluklar oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Hyundai'nin bu senenin ilk 6 ayında Avrupa'da sattığı tüm araçlardan yüzde 20'si elektrikli araç oldu. 2021 yılının aynı döneminde bu oran yüzde 14.1 seviyesindeydi. Hyundai'nin hedefi yılda 1.87 milyon EV satmak ve 2030 yılına kadar küreselde yüzde 7'lik pazar payına ulaşmak.

EMRE ÖZPEYNİRCİ'DEN AÇIKLAMA

Gazeteci Emre Özpeynirci söz konusu yeni otomobil ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hyundai’nin İzmit’te ürettiği i10’un yerine 2024’ten itibaren 2 küçük elektrikli model gelecekmiş. Yeni bir EV platformunda üretilecek araçların Avrupa’da 20 bin Euro’nun altında satılması hedefleniyormuş. Ağırlıklı Avrupa’ya satılacağı için umarım yine İzmit’te üretilir" dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Parası olana cennet Kuş kafesi gibi araba 20 bin Euro Türkiye'de vergilerle700-750 bin TL olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye cennett cennet anlatmaya gerek yok görüyorsunuz