Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı: Hüsamettin Cindoruk kimdir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı: Hüsamettin Cindoruk kimdir?

Son dakika: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı.

Haberler 9 Mart 2023 17:44 0
Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı: Hüsamettin Cindoruk kimdir?

Son dakika: Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk hastaneye kaldırıldı. İstanbul Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alınan Cindoruk'un sağlık durumu hakkına bilgi almak isteyen 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu görevlendirdi.

Hüsamettin Cindoruk Kimdir?

1933 İzmir doğumlu olan Hüsamettin Cindoruk, 1954 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ve 1955 yılından itibaren avukatlık yaptı.

Cindoruk, Demokrat Parti (DP), Adalet Partisi (AP), Büyük Türkiye Partisi (BTP), Doğru Yol Partisi (DYP) ve Demokrat Türkiye Partisi'nde (DTP) parti kuruculuğu, il başkanlığı, genel idare kurulu üyeliği, genel başkanlık görevlerinde bulundu.

Hüsamettin Cindoruk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına (16.11.1991ve 1.9.1993) seçildi. 17 Nisan 1993'te Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerine, 17.4.1993 – 16.5.1993 tarihleri arasında vekaleten Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendi. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı seçilince, yeniden DYP Genel başkanlığı için aday olduysa da seçilemedi.

Bu sırada bir grup arkadaşıyla DYP’den ayrılarak Demokrat Türkiye Partisi’ni kurdu. DTP, 28 Şubat 1997 sürecinde kurulan Mesut Yılmaz başbakanlığındaki hükümete girdi. Ancak, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılın genel seçimlerde, seçim barajını aşamayarak TBMM dışında kaldı.

Cindoruk bu, seçimden sonra DTP Genel Başkanlığı görevinden istifa etti. Siyasi hayattan çekildikten sonra televizyonlarda yaptığı iç ve dış politikaya ilişkin yorumlarıyla dikkat çekti. İngilizce bilir, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç