Hükümetten Son Dakika: Asgari Ücrete Düzenleme Gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hükümetten Son Dakika: Asgari Ücrete Düzenleme Gelecek

Son dakika haberi: Asgari ücrete 2022 yılında yapılan 2 zammın ardından bir son dakika açıklaması geldi.

Son Dakika 31 Tem 2022 22:44 8
Hükümetten Son Dakika: Asgari Ücrete Düzenleme Gelecek

Son dakika : Asgari ücrete yeni düzenleme açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücrete düzenleme geleceğini söyleyerek yıl sonunu işaret etti. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

Seneb aşında yüzde 50 zam yapılan asgari ücretin önce 4 bin 250 liraya çıkarıldığını söyleyen Bakan Bilgin, bu hamle ile artan enflasyona karşı işçileri , vatandaşları korumak istediklerini söyledi. Daha da artan enfalsyona karşı bir zammın daha kaçınılmaz hale geldiğini ve bu nedenle asgari ücrete ek bir zammın yapılarak yeni zamla asgari ücretin yüzde 30 arttırıldığını, 5 bin 500 liraya çıkarıldığını söyleyen Bakan Bilgin, yeni düzenleme hakkında bilgi verdi.

Geçen gün Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini güncelledi ve yüzde 17.6'lık artışla beklentisini yüzde 42 seviyesinden yüzde 60'lara kadar çıkardı. Bu açıklama asgari ücretlileri üzdü. Söz konusu tahmine göre sene sonuna kadar fiyat artışlarının devam edeceği görülüyor. 

Fiyatların artacak olması dar gelirli vatandaşları tedirgin ediyor. Her gün gelen yeni bir zam haberi ile morali bozulan ve alım gücü her geçen gün daha da düşen asgari ücretliler için açıklama geldi. Milyonları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yıl sonunda yeni bir artış yapacaklarını ve işçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.  Fiyat artışlarının farkında olduklarını söyleyen Bakan Bilgin açıklamasında, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2023 yılı asgari ücret zammı Aralık ayında belli olacak. Aralık ayının 2. haftasında asgari ücret tespit komisyonu toplanacak ve görüşmeler yapılacak. Yapılacak toplantıların ardındna Aralık ayının son günlerinde yeni asgari ücret açıklanacak. Asgari ücrete zam sürecinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kamu da çalışıp aynı yemekhaneden yemek yiyemeyen anne olup memurla aynı imkanlara sahip olamayan bir milletiz biz memurlar şehzade doğuruyor işçi olanda hizmetkar binada bir açıklık getirilmesi gerek memur anne annede diğeri değil mi bu nasıl bir ayrıcalık tır .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emeklilik yaşınında düzenlenmesi gerek kamuda çalışanla asgari ücretle çalışan aynı refah düzeyinde değil değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretten çok işverenleri denetleyin işçileri sömürüyorlar asgari ücret gösterip elden ödeme yapıyorlar bakanımız bu duruma ilgilensin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elimize daha geçmeden eridi gitti asgari ücret 😕☹️
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En az 15 bin TL olmalı. Çünkü asgari ücretli hem çok fazla çalıştırılıyor ve sömürülüyor zaten emeklerinin hiç bir zaman karşılığını almıyor