Hükümetten Düşük Gelirlilere Faizsiz Konut Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hükümetten Düşük Gelirlilere Faizsiz Konut Müjdesi

Son dakika haberi: AK Parti'den faizsiz kredi açıklaması geldi. Bazı sınıflardaki vatandaşların faizsiz şekilde ev sahibi yapılacağına yer verildi.

Emlak 29 Nisan 2022 21:50 1
Hükümetten Düşük Gelirlilere Faizsiz Konut Müjdesi

Ev almak isteyen düşük gelir grubundaki vatandaşlara faizsiz ve düşük faizle emlak - konut müjdesi. 

Ev almak isteyen vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma yaptığı açıklamada binlerce vatandaşa faizsiz konut müjdesi verirken yüz binden fazla vatandaşa ise düşük faizli konut kredisi verileceği açıklandı. TOKİ tarafından verilecek söz konusu kredi ve faizsiz konut ile ligili açıklama bugün geldi.

 

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada düşük gelirli vatandaşlar için özel şartlar sunulduğunu söyledi. Şehit yakını, gaziler ve dul ile yetimlere faizsiz konut kredisi kullandırılacağına yer verilirken diğer alt gelir grubundaki vatandaşlara da düşük faizli konut imkanı sunuluyor. 

Bakan Kurum konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Alt gelir grubu için özel şartlar sunuyoruz. Şehit ailelerine faizsiz konut kredisi veriyoruz. Engelli kardeşlerimiz için özel kotalar uyguluyoruz. İnşaat sektöründeki üretim payımızı yüzde 8'lerden yüzde 14'lere yükselttik"  dedi. Bakan Kurum bu açıklaması ile TOKİ'nin birçok sınıftaki vatandaşları faizsiz şekilde konut sahibi yapıldığını söyledi. 

 

TOKİ'den yapılan açıklamada ise şehit aileleri , Terör Malulleri ile Dul ve Yetimleri faizsiz şekilde konut sahibi yapılıyor.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aldığı beyan formunu TOKİ'ye iletmesi gerektiğine yer verildi. Ziraat Bankası üzerinden iletilecek belge sonrasında vatandaşlar faizsiz konuttan faydalanabilecek. 

 

"Toplu Konut Fonu’ndan Şehit Ailelerine, Terör Malulleri ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinin ilk uygulaması 1985 yılında, Polis Vazife ve Salahiyet Kanununa bir madde eklenerek, 01.01.1971 tarihinden itibaren şehit olan polislerin ailelerine Toplu Konut Fonu’ndan 5.000.000 TL faizsiz kredi verilerek başlatılmıştır. 1991 yılında ise Toplu Konut Kanununa bir madde eklenerek bu kredinin kapsamı genişletilmiş ve Emekli Sandığından maaşa bağlanan ve Faizsiz Konut Kredisi için Hak Sahipliği Belgesi alan tüm şehit aileleri ile terör malulleri ve bunların dul ve yetimlerinin de yararlanması sağlanmıştır." ifadeleri ile TOKİ sayfasından yapılan açıklama şu şekilde:

TOKİ faizsiz konut başvuruları başladığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz şekilde indirin.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Partiler kredi mi veriyormuş ev alınsın diye. 😂