Hükümetin teklifine Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan ilk yorum geldi: Peki şimdi ne olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hükümetin teklifine Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan ilk yorum geldi: Peki şimdi ne olacak?

Hükümetin maaş zammı teklifi sonrası Memur sendikasından ilk açıklama geldi. Ali Yalçın, revize edilmeli dedi.

Kamu 14 Ağu 2023 16:03 0
Hükümetin teklifine Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan ilk yorum geldi: Peki şimdi ne olacak?

Hükümetin zam teklifine sendikalardan ilk yorum geldi.

Hükümetin zam teklifi sonrası ilk açıklama geldi. 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde bugün beklenen açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi. Bakan yaptığı açıklamada kamu işveren heyetinin 2024 ve 2025 yılı maaş zammı teklifini şu şekilde duyurdu:

2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

İLK AÇIKLAMA: REVİZE EDİLMELİ

Bakan'ın bu açıklamasına Ali Yalçın'dan ilk yorum geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin zam teklifine ilişkin yaptığı açıklamada, "Gelen teklifi olumlamamız mümkün değil. Bu açıdan tavsiyemiz, teklifin revize edilmesidir. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı" dedi.

MEMUR SEN'İN TEKLİFİ NEYDİ?

Memur-Sen, 2024 yılı için birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 olmak üzere toplam yüzde 70; 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla yüzde 25 ve yüzde 15 olmak üzere toplam yüzde 40 zam istiyordu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Şimdi taraflar bu hafta yeniden bir araya gelecek ve teklifler üzerinde müzakereler başlayacak. Pazarlıkların sona ermesinin ardından zam teklifi belli olacak. Süreçten haberdar olmak için Finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç