Hükümete Yakın Gazete Açıkladı: Erken Seçim Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hükümete Yakın Gazete Açıkladı: Erken Seçim Geliyor

AK Parti kulislerinden aldığı bilgileri aktaran Türkiye Gazetesi, seçimlerin 1 ay erkene alınacağını iddia etti.

Siyaset 22 Haz 2022 09:16 1
Hükümete Yakın Gazete Açıkladı: Erken Seçim Geliyor

Seçimlere YKS düzenlemesi: Erkene alınabilir.

AK Parti kulislerind erken seçim konuşulmaya başlandı. Muhalefetin son dönemlerdeki erken seçim açıklamalarına AK Parti kapıları kapatmış ve seçimlerin Haziran 2023 tarihinde yapılacağına yer verilmişti.

Ancak hükümete yakın Türkiye Gazetesi bugün flaş bir yazı yazdı. Bugün yayınlanan haberde erken sçeim tarihi verildi. Kulislerde konuşulan tarihte, seçimlerin 1 ay erkene alınacağı iddia edildi. 

AK PARTİ KULİSLERİ: 5 YIL DOLMADAN ÖNCEKİ PAZAR GÜNÜ SEÇİM

Söz konuus iddia , AK Parti kulislerine dayandırıldı ve seçim kanununa göre önceki seçimin yapıldığı tarihten itibaren 5 senenin dolmasından önceki son pazar günü seçimlerin yapılması ve seçimlerin 1 ay erkene alınarak 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilmesinin görüşüldüğü bildirildi. 

Son seçimler 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmıştı. Buna göre 5 yıl dolmadan önceki pazar 18 Haziran 2023 tarihi oluyor. Ancak bu tarih meclis kararı ile daha erkene alınabiliyor. 

YKS ETKİSİ

2023 yılında Haziran ayında yapılacak üniversitelere giriş sınavının da dikkate alınarak seçimlerin Mayıs ayına alınabileceği konuşuluyor. 

BAYRAMDAN SONRA SEÇİM

Gelecek sene Ramazan Bayramı Nisan'dan sonraya denk geliyor. Ramazan Bayramı'ndan 2 hafta sonra yapılacak olan seçimin, toplumda olumlu yansımaları olacağına işaret ediliyor. 

SEÇİM 2. TURA KALIRSA

Haziran'da yapılacak seçimler ikinci tura kalırsa 2 hafta sonra yine seçim yapılacak. Bu da tatil sezonunun başladığı döneme denk gelecek. Bu da büyükşehirlerden anadoluya göçe neden olacak ve birçok kişi oy kullanamayacak. Bu durumun da göz önüne alındığı bildirildi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye gazetesi hükümete yakın değil imamoğluna yakın bir gazete